30. 4. 2015

Nový Čas dnes obludným spôsobom zmanipuloval realitu

Nový Čas dnes obludným spôsobom 

zmanipuloval realitu

Slovensko sa v rebríčku vnímania korupcie organizácie Transparency International posunulo zo 66. miesta, ktoré zastávalo v roku 2011, teda počas vlády I. Radičovej, na 54. miesto v roku 2014, teda počas vlády R. Fica, čo znamená zlepšenie o 12 miest. K pozitívnemu posunu došlo aj pri porovnávaní posledných dvoch skúmaných rokov počas vlády R. Fica, teda 2013 a 2014, a to o 6 miest.
Napriek týmto faktom, ktoré priniesol spomínaný rebríček Transparency International, denník Nový Čas v dnešnom vydaní na 16. strane uverejnil článok s titulkom "Korupcia nás posunula na chvost Európy" a podtitulok "Prieskum Transparency International sa so Slovenskom nemaznal". Dokonca samotný článok sa začína vetou: "Katastrofálny výsledok!". Čiže namiesto pozitívneho hodnotenia posunu Slovenska, ktoré z faktov jednoznačne vyplýva, denník Nový Čas hrubo manipulatívnym spôsobom publikoval tento článok negatívnym spôsobom, bez uvedenia podstatného kontextu z minulosti. Zarážajúce je aj to, že denník tento rebríček zverejnil dnes napriek tomu, že oficiálne ho Transparency International prezentovala 3. decembra

Otázka znie, o čo išlo redakcii denníka NOVÝ ČAS zverejnením 5 mesiacov starého prieskumu a prečo sa denník NOVÝ ČAS takýmto zjavne účelovým spôsobom snaží prekryť podstatu rebríčka a poprieť realitu.

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR