2. 5. 2015

Stanovisko k zmene programu Festivalu Lumen 2015. Satan is everywhere

Stanovisko k zmene programu Festivalu Lumen 2015
Satan is everywhere

Tlačové oddelenie Arcibiskupského úradu vydalo stanovisko, ktorým reaguje na medializovanú zmenu programu Festivalu Lumen 2015 v Trnave. Stanovisko vám prinášame v plnom znení:

Viaceré médiá priniesli správu o tom, že v programe Festivalu Lumen 2015 došlo k zmene, ktorá sa týka talkshow moderátorky Adely Banášovej. Chceme na prvom mieste zdôrazniť, že moderátorku si vážime, nepochybujeme o jej profesionálnych kvalitách a sme si vedomí úspechov, ktoré dosiahla v oblasti svojej práce. Chápeme aj úmysel organizátorov pozvať na festival osobnosť, ktorá sa teší značnej popularite medzi mladými ľuďmi. V nijakom prípade si neželáme, aby odvolanie talkshow bolo interpretované ako úmysel útočiť na moderátorku.

K neľahkému rozhodnutiu trnavský arcibiskup pristúpil po dlhom zvažovaní, ktoré si vyžiadalo množstvo podnetov prichádzajúcich na jeho adresu po tom, čo boli zverejnené detaily o tohtoročnom festivale. Nemalé množstvo ľudí totiž vyjadrilo presvedčenie, že pre spomenutú talkshow vidia vhodnejšie fóra, než festival kresťanskej hudby v Trnave.

Prosíme všetkých o pokoj, modlitbu a pochopenie. V tejto zložitej a citlivej situácii chceme napriek okolnostiam Adelu Banášovú uistiť o našom prianí všetkého dobrého pre jej osobný i pracovný život.