30. 4. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Po spustení satelitného vysielania v HD rozlíšení na satelite Astra 3B sa RTVS dohodla so spoločnosťou M7 Group S.A. na zaradení svojich televíznych programových služieb v HD kvalite do satelitnej platformy Skylink.
RTVS začína podľa platnej zmluvy platiť za HD distribúciu až od roku 2017, umožní preto pripojenie satelitných kariet Skylinku do svojho kódovacieho systému do tejto doby bezodplatne.
„Dohoda s prevádzkovateľom satelitnej platformy Skylink nás teší najmä v súvislosti s nadchádzajúcimi MS v hokeji, ktoré si tak naši diváci budú môcť vychutnať v najvyššej kvalite,“ doplnila Dominika Šulková, hovorkyňa RTVS.
Člen predstavenstva M7 Group Jaromír Glisník: „Dohoda s RTVS o zaradení programových služieb RTVS v HD kvalite je výbornou správou pre všetkých našich zákazníkov. Programové služby Jednotka a Dvojka v HD zaraďujeme do základného balíka Digital HD našej satelitnej služby.“
Spoločnosť M7 Group zároveň vyjadrila súhlas s uhrádzaním finančného príspevku na službu prepojenia kódovacích systémov, na ktorom sa s RTVS dohodla od 1. januára 2017.
Zaradením programových služieb do platformy Skylink nekončí vydávanie kariet RTVS, ktoré slúžia na zabezpečenie bezplatného prístupu k verejnoprávnym programovým službám na satelite Astra. Naopak, dohoda RTVS a M7 Group umožní v prípade záujmu divákov aj preregistrovanie súčasnej satelitnej karty Skylink na satelitnú kartu RTVS, ktorá bude oslobodená od servisných poplatkov.