17. 3. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Kanadský spevák Justin Bieber uzavrel mimosúdnu dohodu s fotografom Josem Osminom Hernandezom Duranom, ktorý naňho v júni 2013 podal žalobu za napadnutie. Informoval o tom paparazzov právnik Steven Madison s tým, že podmienky dohody sú tajné. Súdny proces sa mal začať v stredu.
K incidentu došlo ešte v roku 2012 na parkovisku pred nákupným centrom v kalifornskom meste Calabasas, kde bol Bieber s vtedajšou priateľkou Selenou Gomez. Tí už z centra odchádzali, keď zrazu Bieber vystúpil z auta a rozbehol sa za Duranom, ktorý dvojicu fotil. Spevák fotografa údajne kopol do brucha, udrel do tváre, potom sa vrátil do auta a odišiel preč. Duran vo svojej žalobe žiadal bližšie nešpecifikované odškodné.
Dvadsaťdvaročný Justin Drew Bieber, ktorý je okrem hudby známy aj početnými problémami so zákonmi, vydal v roku 2009 EP nahrávku My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) a Purpose (2015). Na konte má tiež kompilácie My Worlds: The Collection (2010) a Journals (2013). Spevák, ktorého najznámejšími hitmi sú skladby Baby (feat. Ludacris), Boyfriend, Where Are Ü Now (feat Jack Ü) alebo What Do You Mean?, stihol počas kariéry získať okrem iného jednu Grammy, dve BRIT Awards, dvanásť Billboard Music Awards, osem American Music Awards či šestnásť Teen Choice Awards.

Mediálna spoločnosť Albatros Media, a. s. podpísala 15. marca dohodu o prevzatí 100-percentného obchodného podielu v českom vydavateľstve Egmont ČR, s. r. o. Súčasťou transakcie je vydávanie existujúceho portfólia vydavateľstva Egmont a používanie jeho značky a loga v budúcnosti. Transakcia bude dokončená v priebehu niekoľkých mesiacov jej vysporiadaním. Informovala o tom spoločnosť Albatros Media.
Nákup prinesie skupine Albatros Media zvýšenie konsolidovaného ročného obratu na približne 750 mil. CZK. Spoločnosť dosiahla minulý rok konsolidované tržby vo výške približne 700 mil. CZK. Produkcia spoločnosti pokrýva viac ako 17 % vydavateľského trhu a každoročne uvedie na trh približne 1 500 nových titulov.
Vydavateľstvo Egmont ČR je súčasťou celosvetovej vydavateľskej skupiny Egmont, ktorá má aktivity v 30 krajinách sveta. Egmont ČR vznikol v roku 1990 a po vydavateľstvách skupiny Albatros Media mu patrí na trhu detskej a young adult literatúry druhá pozícia. Egmont vydáva ročne v Česku približne 250 titulov a 150 titulov uvádza na slovenský trh v slovenčine.
Skupina Albatros Media nadväzuje na spoločnosť Albatros nakladateľstvo, a. s., ktorá vznikla v roku 1949 a odvtedy vydala viac ako 10 tis. titulov v celkovom náklade presahujúcom 350 mil. výtlačkov. Tituly ponúka pod vlastnými značkami v Českej republike a na Slovensku. V apríli 2011 začala svoju činnosť nová mediálna spoločnosť Albatros Media Slovakia, s. r. o., ktorej vlastníkom je česká spoločnosť Albatros Media, a. s.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.