25. 5. 2016

RTVS A VŠMU NEWS

RTVS A VŠMU NEWS

Generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska Václav Mika sa stal novým predsedom Správnej rady Vysokej školy múzických umení (VŠMU) v Bratislave. Ako agentúru SITA informovala manažérka marketingu a komunikácie s verejnosťou RTVS Dominika Šulková, Václava Miku zvolili do funkcie 17. mája na zasadnutí Správnej rady VŠMU jednomyseľne a túto funkciu bude vykonávať počas svojho členstva v správnej rade, teda do 21. mája 2019. Podpredsedom Správnej rady VŠMU sa stal Milan Ftáčnik.
Ako ďalej uviedla Šulková v tlačovej správe, "Václav Mika vyjadril presvedčenie, že správna rada bude pod jeho vedením podporovať umeleckú činnosť študentov, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho života hlavného mesta ako aj celého Slovenska, a tiež reprezentuje Slovensko na významných medzinárodných podujatiach". Úlohou správnej rady najstaršej slovenskej vysokej školy zameranej na hudobné a dramatické umenie je podľa šéfa RTVS zároveň podpora zvyšovania kvality VŠMU v oblasti umeleckého vzdelávania a tiež podpora hospodárneho využívania pridelených verejných finančných prostriedkov školou. Správna rada VŠMU by taktiež mala posilňovať väzby školy s významnými kultúrnymi inštitúciami a presadzovať dobré meno VŠMU v spoločnosti.


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.