27. 5. 2017

MEDIA NEWS




             MEDIA NEWS


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Viceprezident(ka)


Komediálne seriály Viceprezident(ka) (2012) a Silicon Valley (2014) budú pokračovať v ďalšej televíznej sezóne. Prvý menovaný sa dočká siedmej série, druhý zase piatej, pričom oba sa dostanú na televízne obrazovky v roku 2018. Televízia HBO momentálne vysiela šiestu a štvrtú sezónu obľúbených seriálov, ktorých finálové epizódy uvedie 25. júna.
Viceprezident(ka) sa zameriava na fiktívnu političku a neskoršiu prezidentku USA Selinu Meyer s tímom, s ktorým sa snaží zvládnuť každodenné politické hry vo Washingtone. Zároveň chce však vyzerať dobre pre verejnosť a vykonať niečo dobré pre svoju krajinu. V titulnej úlohe sa predstavila Julia Louis-Dreyfus a okrem nej si v projekte zahrali Tony Hale, Anna Chlumsky, Matt Walsh, Reid Scott, Timothy Simons, Kevin Dunn, Gary Cole či Sam Richardson. Séria má na konte dvanásť cien Primetime Emmy či sedem nominácií na Zlatý glóbus.
Silicon Valley sleduje skupinu mužov, ktorí si v oblasti preslávenej množstvom firiem zaoberajúcich sa informačnými technológiami založia vlastný podnik a s humorom čelia nástrahám biznisu. V seriáli účinkujú Thomas Middleditch, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Martin Starr, Josh Brener, Amanda Crew, Matt Ross, Jimmy O. Yang alebo Suzanne Cryer. Komediálny projekt získal dve ceny Primetime Emmy a tiež ho dvakrát nominovali na Zlatý glóbus. Spomínaný Miller, ktorý stvárňuje arogantného a sebaistého Erlicha Bachmana, však po aktuálnej štvrtej sezóne v Silicon Valley končí. Jeho odchod televízia oznámila vo štvrtok, krátko po tom, ako seriál obnovila.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt The Get Down

Hudobno-dramatický seriál The Get Down (2016 - 2017) americkej spoločnosti Netflix nebude pokračovať druhou sezónou. Ukončenie jedenásťdielneho projektu prišlo po vyše mesiaci od uvedenia posledných piatich epizód. Séria, ktorá bola jednou z najdrahších z produkcie Netflixu, je zároveň jednou z mála, ktoré sa po prvej sezóne nedočkali pokračovania.
Na správy o ukončení projektu reagoval prostredníctvom sociálnej siete Facebook aj jeden z jeho tvorcov, austrálsky filmár Baz Luhrmann. Rodák zo Sydney, ktorý stojí napríklad za muzikálom Moulin Rouge (2001), fanúšikom v príspevku vysvetlil, prečo je nepravdepodobné, že by séria pokračovala ďalej. "Keď ma požiadali, aby som sa pridal a pomohol zrealizovať The Get Down, musel som minimálne o dva roky posunúť svoje povinnosti s režírovaním filmu. Táto exkluzívnosť sa pochopiteľne stala problematickým bodom pre Netflix a Sony, ktorí boli úžasnými partnermi a podporovateľmi tejto šou. Ubíja ma, že sa nemôžem rozdeliť na dvoch, aby som mohol pracovať na oboch produkciách. Cítim veľmi hlboké spojenie so všetkými, čo pracovali a spolupracovali na tomto úžasnom zážitku," uviedol a poďakoval sa všetkým, ktorí sa na The Get Down podieľali. Dodal tiež, že už pripravuje nový filmový projekt.
The Get Down sa odohráva v druhej polovici 70. rokov v južnej časti newyorského Bronxu a sleduje vzostup hip-hopovej a disco hudby, prostredníctvom životov skupiny tínedžerov. V seriáli si zahrali Justice Smith, Shameik Moore, Herizen F. Guardiola, Skylan Brooks, Tremaine Brown Jr., Yahya Abdul-Mateen II, Jimmy Smits či Jaden Smith. Okrem spomínaného Luhrmanna sa pod projekt ako tvorca podpísal aj Stephen Adly Guirgis.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané