25. 5. 2017

RVR NEWS

RVR NEWS


Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes rozhodla o pridelení štyroch zo šiestich voľných rozhlasových frekvencií zaradených do jarného výberového konania. Frekvenciu 102,4 MHz Senec, o ktorú bol najväčší záujem, pridelila Rada spomedzi štyroch uchádzačov Rozhlasu a televízii Slovenska pre programový okruh Rádio Patria. Národnostné vysielanie sa tak stane dostupnejším pre maďarskú menšinu na území, kde má početné zastúpenie. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu Lucia Jelčová.
Spoločnosti Intersonic Radio Viva s.r.o. (VIVA Metropol), Marek Petráš (Rádio Košice) a C.S.M. group s.r.o. (Rocková republika/RÁDIO AKTUAL), ktoré sa do výberového konania prihlásili s individuálne koordinovanými frekvenciami, tieto frekvencie získali. Umožňuje im to rozšíriť svoje pokrytie. Dve žilinské frekvencie, o ktoré žiadali spoločnosti Rádio ROCK, s.r.o. (Radio One Retro) a Radio ONE, s.r.o. (Rádio One) Rada uchádzačom nepridelila. Vzhľadom na stav plnenia zákonných povinností týmito vysielateľmi a ich prínos pre rozvoj mediálneho trhu totiž nepovažovala ich pridelenie za účelné.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané