24. 5. 2017

Zomrela Dina Merrillová

Zomrela Dina Merrillová


Americká herečka a filantropka Dina Merrillová zomrela v pondelok v rodnom New Yorku vo veku 93 rokov. Smutnú informáciu priniesla dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na hovorcu rodiny bez ďalších podrobností o okolnostiach úmrtia.
Šarmantná svetlovláska, vlastným menom Nedenia Marjorie Huttonová, pochádzala z dobre situovanej rodiny finančníka. Stvárnila množstvo postáv v televíznych produkciách vrátane hosťovaní v seriáloch ako napríklad Batman, The Love Boat, Bonanza a The Nanny, zanechala aj filmografiu obsahujúcu desiatky titulov. V niektorých z celovečerných filmov si zahrala po boku kolegov ako Katharine Hepburnová a Spencer Tracy, Deborah Kerrová a Robert Mitchum, ale aj Burt Lancaster, Cary Grant a Tony Curtis. V Hollywoode ju na sklonku 50. rokov minulého storočia označovali za "novú Grace Kellyovú".
Merrillová, ktorá bola aktívna i v podnikateľskej a charitatívnej sfére, bola trikrát vydatá, medzi jej vyvolenými boli nielen dedič firmy Colgate-Palmolive, ale aj hereckí kolegovia Cliff Robertson a Ted Hartley. Štvornásobná mamička sa tešila zo šiestich vnukov.

Copyright TASR ©2017