21. 5. 2017

RTVS NEWS

RTVS NEWS



O udalostiach v našich regiónoch vieme veľa, ale nie všetko. Ahoj Slovensko - nový denný magazín už od 22. mája na Dvojke.

Diváci sa od pondelka 22. mája na Dvojke môžu tešiť na nový denný regionálny magazín RTVS pod názvom Ahoj Slovensko. Vysielať sa bude naživo  počas pracovných dní od 17.45 do 18.30 h zo štúdií RTVS v Košiciach a Banskej Bystrici, hodinový blok regionálneho vysielania odštartuje už o 17:30 Správami RTVS z regiónov. Vysielania zo stredného a východného Slovenska sa budú pravidelne striedať každý deň.
      Ahoj Slovensko predstaví život v slovenských regiónoch v celej šírke kultúrnych, spoločenských a občianskych aktivít s dôrazom na regionálne novinky a zároveň  prinesie do denného regionálneho vysielania dokumentaristický rozmer s časovým presahom. „Našou ambíciou je divákom priniesť to naj zo slovenských regiónov, informovať ich o aktuálnom regionálnom dianí a tiež im predstaviť zaujímavých ľudí, ktorí sú spätí s dianím v našich regiónoch. Verím, že sa nám vďaka Ahoj Slovensko podarí posilňovať záujem o bohatstvo a krásu slovenských regiónov,“ uviedla kreatívna producentka projektu Ingrid Blichová.
      Ahoj Slovensko prinesie do televízneho vysielania RTVS tematicky nabitý obsah z oblasti regionálnej kultúry, turizmu, ale aj aktuálnych informácií zo života regiónov. Bude sa vysielať naživo z nového štúdia, s novou televíznou grafikou a s novými moderátormi.
      Magazín prinesie pravidelné rubriky ako napr. Dnešná téma s hosťom v štúdiu, s ktorým diváci budú mať možnosť priamo komunikovať, Aktuálne z regiónov, Tu a Teraz a rubriky ako Ahoj talent, Ahoj lokalita či Z regionálnych archívov.