5. 5. 2017

VÝROKY TÝŽDŇA

  VÝROKY TÝŽDŇA





„Le Penova nie je žiadna krajná pravičiarka, ako ju nálepkujú médiá, keď si odmyslíte jej protiimigračný program, kritiku islamu a EÚ, zvyšok jej programu je čistý socík.Nie sme spolu v jednej frakcii, ale sme obidvaja europoslanci. Správa sa vypočítateľne, jej prejavy majú svoju kontinuitu, dáva to logiku. Nehovorí žiadne ťažké šovinistické reči, žiada zastaviť príval migrantov. To hovorím aj ja . Dôležitejšie ako niektoré návrhy sú postoje, niektoré témy sú menej dôležité, preto ma až tak netrápia. Ak hovoríte o eutanázii, naša najdôležitejšia hodnota je osobná sloboda, nech sa každý rozhodne sám, preto som za eutanáziu. Ak chcú spolu žiť homosexuáli, nevidím dôvod, aby štát robil prekážky. Ale zároveň hovorím, že rodina je základ našej spoločnosti. Nemôže to byť inak, keby tu žili len homosexuáli, zanikneme v priebehu jednej generácie. Myslím si, že to ani homosexuál nemôže spochybniť.“
Richard Sulík

"Nemáte inú možnosť, ako otvoriť kapitoly, ktoré ste doteraz neotvorili. Pokiaľ ich otvoríte, bude to úžasné. Pokiaľ nie, potom dovidenia!"
Recep Tayyip Erdogan 


„Vaše rozhodnutie rešpektujem. Hoci sa pozastavujem nad mierou teatrálnosti tohto aktu.Vrátenie ocenenia je možné jedine jeho vrátením v plnom rozsahu. Dekréty pošlite poštou, finančnú hotovosť poukážte na toto číslo účtu: SK598180 0000 0070 00071919. Každé legálne existujúce médium na Slovensku je pre nás objektom výskumu a bolo by chybou, ak by unikalo našej pozornosti. Pretože existuje, pretože má svoje publikum, pretože komunikuje rôzne posolstvá, pretože má vplyv na verejnú mienku a nálady v spoločnosti. S týmto zámerom plánuje FMK UCM naďalej pristupovať ku všetkým médiám aj ich predstaviteľom. Či už ide o RTVS, SME, Denník N, Nový Čas, Extra Plus, Zem a Vek, časopis Záhradkár, Strážna veža Svedkov Jehovových, alebo akékoľvek iné médium."

Dana Petranová ,dekanka Fakulty masmediálnej komunikácie UCM reaguje na otvorený list troch absolventov.