3. 11. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Nedeľňajší dôležitý zápas hádzanárov Slovenska v I. fáze kvalifikácie MS 2015, ktorý odohrajú 3. 11. od 16.30 h SEČ v Bukurešti proti domácim Rumunom, sa predsa len objaví aj na televíznej obrazovke, a to v priamom prenose. Vysielanie kvalifikačného duelu na programe Digi Sport 1 sa začne hneď po skončení prenosu z talianskej futbalovej Serie A Lazio Rím - FC Janov, teda približne v 20. min stretnutia.
"Sme radi, že po komunikácii s programovým manažérom Stanislavom Štefánikom prejavila spomenutá televízia záujem odvysielať vystúpenie našich reprezentantov. Televízne práva vlastní Rumunský zväz hádzanej, ktorý ich postúpil tamojšej ´matke´ Digi Sport. Keďže však Rumuni zmenili začiatok zápasu, nevedeli sme s tým už nič robiť, aby sa neprekrývala hádzaná s futbalom. Od 16.30 bude paralelne na obrazovke v menšom formáte aj prenos z hádzanej v Bukurešti. Uvažovali sme aj o posunutom priamom prenose - tzv. relive, ale napokon sme sa rozhodli pre toto riešenie," vysvetlil generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides.
Slovenskí hádzanári začnú svoje účinkovanie v 2. kvalifikačnej skupine v stredu 30. 10. v Považskej Bystrici konfrontáciou s Cyperčanmi, Rumuni sa vo štvrtok 31. 10. predstavia v Pescare proti Talianom.

Copyright © TASR 2013