7. 2. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Britský herec Benedict Cumberbatch chce pokračovať v úlohe Sherlocka dovtedy, kým sa jeho postava bude vyvíjať. Vyjadril sa tak pre denník USA Today. "Budem v tom pokračovať tak dlho, kým Sherlock bude rásť, tak dlho ako budem cítiť, že sa vyvíja, tak dlho, kým bude pre nás výzvou a kým budeme verní pôvodným príbehom," prezradil 37-ročný herec, ktorý tiež priznal, že úloha v seriáli Sherlock (2010) mu priniesla množstvo zaujímavých kariérnych príležitostí. "Šou toho spravila veľa. Nepovedal by som, že mi zmenila život, pretože v rovnakom čase prišla aj iná obrovská príležitosť. Bola to akási dokonalá búrka všetkých médií, ktoré prišli v rovnakom čase, televízia, film a divadlo, ba aj rádio," dodal Cumberbatch.
Tvorcovia Mark Gatiss a Steven Moffat v súčasnosti pripravujú štvrtú a piatu sezónu Sherlocka. Dátum premiéry síce zatiaľ nie je známy, ubezpečili však, že štvrtú sezónu uvedú tak rýchlo, ako to bude možné. Tretia séria sa pritom na televízne obrazovky dostala začiatkom roka po dvojročnej prestávke.
Benedict Cumberbatch si okrem Sherlocka Holmesa zahral aj Stephena Hawkinga v televíznom filme Hawking (2004) a diváci ho môžu poznať aj zo snímok Nezlomná vôľa (2006), Pokánie (2007), Third Star (2010), Vojnový kôň (2011) či Jeden musí z kola von (2011). Minulý rok sa objavil aj v akčnom sci-fi Star Trek: Do temnoty, kde stvárnil Johna Harrisona alias Khana.
 


Americký komik a moderátor Jay Leno ukončil po 22 rokoch svoje pôsobenie v relácii The Tonight Show, ktorú moderoval pre televíznu stanicu NBC. Do rozlúčkovej časti si ako hostí pozval herca a spisovateľa Billyho Crystala a country speváka Gartha Brooksa. Prekvapením bolo vystúpenie televíznej celebrity Kim Kardashian, ktorá zaspievala vlastnú verziu piesne So Long, Farewell z muzikálu Zvuk hudby.
Lenovým predchodcami v šou boli Steve Allen (1954 - 1957), Jack Paar (1957 - 1962) a Johnny Carson (1962 - 1992). Carsona vystriedal Leno, ktorého však tvorcovia v rokoch 2009 až 2010 na sedem mesiacov vymenili za Conana O'Briena. Leno v šou pôsobil v rokoch 1992 až 2009 a 2010 až 2014, pričom program uvádzal z kalifornského mesta Burbank. Šou sa teraz presunie do New Yorku.
Ako uviedol obľúbený komik, tentoraz vraj odchádza z vlastného rozhodnutia, aby tak dal priestor 39-ročnému kolegovi, komikovi a hercovi Jimmymu Fallonovi. "Nepotrebujem, aby ma vyhodili trikrát, dovtípil som sa sám," zažartoval 63-ročný moderátor o dôvodoch odchodu. Počas relácie nevynechal niekoľko vtipov na adresu svojich obľúbených cieľov, politika Anthonyho Weinera a bývalého hráča amerického futbalu O.J. Simpsona. Neskôr zvážnel a so slzami v očiach si zaspomínal na všetko, čo sa počas 22 rokov jeho pôsobenia v šou udialo. Nezabudol spomenúť ani rodičov a brata, o ktorých prišiel počas tohto obdobia. Zároveň sa poďakoval všetkým, ktorí s ním za ten čas spolupracovali a dodal, že mu boli ako rodina.
"Veľmi sa teším na Jimmyho Fallona. Je zábavné byť starým chlapom a sledovať, kam túto skvelú značku dovedie nasledujúca generácia. A na záver by som chcel zacitovať Johnnyho Carsona 'Zo srdca vám prajem dobrú noc.'," dodal na záver relácie Leno.
Jay Leno, vlastným menom James Douglas Muir Leno, sa narodil 28. apríla 1950. Známym sa stal ako moderátor spomínanej The Tonight Show. V rokoch 2009 a 2010 uvádzal The Jay Leno Show, po jej skončení sa vrátil k svojmu pôvodnému programu. V roku 2012 sa vzdal časti svojho honoráru, aby zabránil prepusteniu časti štábu programu The Tonight Show.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.




K násilným zrážkam medzi políciou a demonštrantami došlo vo štvrtok v brazílskom meste Rio de Janeiro počas protestného zhromaždenia proti zvýšeniu cestovného. Informovala o tom agentúra AP.
Polícia uviedla, že počas potýčok utrpel ťažké zranenia kameraman miestnej televíznej stanice Band TV a jeho stav je vážny. Nebolo bezprostredne jasné, či kameramana zasiahol výbuch podomácky vyrobenej nálože z dielne demonštrantov či ohlušujúci granát, ktorým zasahovala polícia.
Ide o prvý protest v Brazílii od júna minulého roka, pripomína AP. Protivládni demonštranti sú rozhnevaní v dôsledku chabých verejných služieb a vysokých daní. Hnev sa stupňuje aj v súvislosti s miliardami vynaloženými na tohtoročné futbalové majstrovstvá sveta, ktoré sa budú konať v Brazílii.

Copyright © TASR 2013