4. 2. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

O podmienkach používania TV archívu či osobného videorekordéra v rámci retransmisie tzv. nelineárnych televíznych služieb v káblových sieťach bude s telekomunikačnými operátormi rokovať Slovenská asociácia pre káblové telekomunikácie (SAKT). Cieľom asociácie je presadiť jednotné podmienky pre všetkých operátorov a súčasne ochrániť práva a záujmy divákov.
Podľa prezidenta SAKT Otta Verbicha boli bezprostredným motívom pre toto rozhodnutie nedávne pokusy mediálnej spoločnosti MAC TV o spoplatnenie prístupu k TV archívom. Verbich pripomenul, že do tohto projektu vložili členovia SAKT nemalé finančné prostriedky.
"Musíme zabezpečiť, aby miliónové investície do technológií pre poskytovanie nelineárnych služieb boli ochránené," uviedol Verbich a dodal, že zároveň nesmú byť obmedzené ani práva divákov vyplývajúce z Autorského zákona. "Hlavnou podmienkou pre nás je vytvorenie jednotných pravidiel platných pre všetkých poskytovateľov retransmisie v SR od rovnakého momentu," zdôraznil Verbich.
Podľa jeho slov sa touto úlohou bude zaoberať pracovná skupina zložená z členov združenia. "V krátkom čase by mala predložiť návrh podmienok poskytovania archívu vrátane cien tak, že budú akceptované telekomunikačnými operátormi," spresnil Verbich.

Copyright © TASR 2013