2. 2. 2014

Zomrel Philip Seymour Hoffman

Zomrel Philip Seymour Hoffman


Oscarový herec Philip Seymour Hoffman /Capote /, 46, bol nájdený mŕtvy v nedeľu popoludní v jeho apartmente v New Yorku City . ríčina smrti je neznáma. Podľa informácií denníku New York Post zomrel na predávkovanie drogami.
Philip Seymour Hoffman sa narodil 23. júla 1967 na predmestí New Yorku. Debut pred filmovou kamerou absolvoval v nezávislom nízkorozpočtovom filme Triple Bogey on a Par Five Hole a o rok neskôr získal prvú veľkú rolu vo filme My new gun.
Prelom v jeho kariére znamenala snímka Paula W. Andersona Boogie nights (Hriešne noci) a zo sympatického mierne zaobleného chlapíka sa stala ikona nezávislých filmov. S Andersonom spolupracoval na všetkých ďalších jeho filmoch – s výnimkou drámy Čierna krv. Nevyhýbal sa však ani titulom s veľkým komerčným zásahom ako Červený drak, Návrat do Cold Mountain alebo Mission: Impossible III.
V roku 2006 získal sošku Oscara za výkon vo filme Capote. Na rovnakú sošku ho však nominovali ešte ďalšie tri razy – v roku 2008 za výkon vo filme Vojna Charlieho Wilsona, v roku 2009 za film Doubt a v roku 2013 za výkon v snímke Majster.
Jeho najaktuálnejšou úlohou bola postava Plutarcha vo filmovom spracovaní ságy Hry o život. Ako sa tvorcovia vysporiadajú s hercovou smrťou, keďže ešte dva filmy zo série sú vo fáze postprodukcie, nie je zatiaľ známe.
Herec žil s kostýmovou dizajnérkou Mimi O'Donnellovou, s ktorou mal tri deti – syna Coopera Alexandra a dcéry Tallulah a Willu. Nie je známe, či v čase hercovej smrti bol s ním v newyorskom byte aj niekto z jeho rodiny.