4. 2. 2014

Prieskum Median Sk

Prieskum Median Sk

Denník Nový čas, týždenník Plus 7 dní, dvojtýždenník Tele Plus a TV Max a mesačník Zdravie si naďalej udržiavajú najväčšiu čítanosť.
Vyplýva to z výsledkov prieskumu Median Sk, Market & Media & Lifestyle za druhý polrok 2013, ktorý dnes zverejnila spoločnosť Median Sk.
Prieskum sa uskutočnil od 24. júna do 8. decembra na vzorke 4231 respondentov vo veku 14 až 79 rokov. Zahrnutých bolo do neho celkovo 270 printových médií, 50 rozhlasových a 74 televíznych staníc a štyri teletexty.
Medzi denníkmi je na prvom mieste Nový čas s čítanosťou 18 percent, za ním je Sme s ôsmimi percentami. Čítanosť Plus jeden deň je na úrovni sedem percent, rovnako je na tom Pravda. Hospodárske noviny, Šport a Korzár dosiahli štyri percentá.
V kategórii týždenníky je prvý Plus 7 dní, ktorý dosiahol 11 percent, druhú priečku obsadil Život s ôsmimi percentami. Nasleduje Nový čas pre ženy a Báječná žena, oba so siedmimi percentami. Eurotelevízia má päť percent a Slovenka štyri percentá. Prehľad uzatvára týždenník Katolícke noviny s tromi percentami.
Medzi dvojtýždenníkmi sú najčítanejšími titulmi TV Max so štyrmi percentami a Tele Plus s tromi percentami. Bratislavské noviny a Bratislavský kuriér majú dve percentá.
Najčítanejším mesačníkom podľa výsledkov prieskumu je časopis Zdravie s deviatimi percentami. Druhé miesto obsadil Záhradkár s ôsmimi percentami, časopis Eva má sedem percent a EMMA dosiahla šesť percent.

Copyright © TASR 2013