8. 12. 2014

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku a predseda Ekumenickej rady cirkví v SR (ERC SR) Miloš Klátik rokoval v týchto dňoch v Bratislave s generálnym riaditeľom RTVS Václavom Mikom a riaditeľom sekcie programových služieb STV Tiborom Búzom.
M. Klátik im poďakoval za doterajšiu dobrú spoluprácu a ústretovosť pri zabezpečovaní vysielania priamych prenosov z evanjelických služieb Božích, ktorých bolo v tomto roku osem.
V roku 2015 okrem ôsmich priamych prenosov z evanjelických služieb Božích - vrátane bohoslužieb z Uhrovca pri príležitosti 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra - generálny biskup ECAV požiadal aj o možnosť v spolupráci s Českou televíziou odvysielať aj na Slovensku priamy prenos zo spomienkových služieb Božích pri príležitosti 600. výročia upálenia Majstra Jana Husa, ktoré sa uskutočnia v Prahe. Hovoril aj o zabezpečení odvysielania ekumenických bohoslužieb, ktoré sa v SR budú konať 25. januára 2015. Na rok 2016 avizoval služby Božie z Békešskej Čaby v Maďarsku pri príležitosti konania V. evanjelických cirkevných dní a poprosil v tomto prípade o spoluprácu RTVS s Maďarskou televíziou.
TASR dnes o tom informovala tajomníčka pre mediálnu komunikáciu Generálneho biskupského úradu ECAV na Slovensku Edita Škodová.

Copyright © TASR 2014