18. 2. 2015

Costume Designers Guild Awards

Costume Designers Guild Awards

Ceny za najlepšie filmové kostýmy získali v 17. ročníku udeľovania Costume Designers Guild Awards snímky Birdman, Príbehy z lesov a Grandhotel Budapešť. Podujatie, ktoré moderovala Emmy Rossum, sa uskutočnilo v noci na dnes v hoteli Beverly Hilton.
Albert Wolsky si vďaka čiernej komédii Birdman od americkej asociácie kostymérov a kostymérok (Costume Designers Guild, CDG) vyslúžil ocenenie v kategórii súčasných filmov, Milena Canonero triumfovala s Grandhotelom Budapešť medzi tvorcami a tvorkyňami kostýmov pre historické filmy a Colleen Atwood vďaka Príbehom z lesov v žánri fantasy.
V televíznych kategóriách bodovali Jenny Eagan s kostýmami pre mysteriózny krimi seriál Temný prípad (2014), Michele Clapton s tvorbou pre fantasy Hra o tróny (2011) a Lou Eyrich, ktorá sa postarala o kostýmy štvrtej sezóny hororovej série American Horror Story (2011) s názvom Freak Show.
Špeciálne ceny počas galavečera získali herečka Naomi Watts, režisér a scenárista Richard Linklater a kostýmové výtvarníčky Aggie Guerard Rodgers a Deborah Nadoolman Landis.


Víťazi a víťazky 17. ročníka Costume Designers Guild Awards:

Súčasný film: Albert Wolsky (Birdman)
Historický film: Milena Canonero (Grandhotel Budapešť)
Fantasy film: Colleen Atwood (Príbehy z lesov)
Súčasný televízny seriál: Jenny Eagan (Temný prípad)
Historický alebo fantasy seriál: Michele Clapton (Hra o tróny)
Televízny film alebo miniseriál: Lou Eyrich (American Horror Story: Freak Show)
Reklama: Christopher Lawrence (Army - Defy Expectations, Villagers)
Lacoste Spotlight Award: Naomi Watts
Cena za celoživotné dielo: Aggie Guerard Rodgers
Distinguished Collaborator Award: Richard Linklater
Cena Edith Head: Deborah Nadoolman Landis

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.