29. 7. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Akcionár sociálnej siete Facebook podal žalobu na firmu a jej generálneho riaditeľa Marka Zuckerberga kvôli štvrtkovému prepadu cien akcií o 19 percent. Mohla by to byť prvý z mnohých žalôb proti Facebooku, uviedla agentúra Reuters.
Akcionár James Kacouris obvinil Facebook, Zuckerberga a tiež finančného riaditeľa Davida Wehner z porušovania federálnych zákonov o cenných papieroch a chce status žaloby podané za viac osôb s rovnakým záujmom a bližšie neurčené odškodné. Hovorca Facebooku odmietla správu komentovať.
Podľa Kacourisova obvinenia mal Facebook a jeho šéfovia urobiť zavádzajúce vyhlásenie alebo zlyhali v tom, že neoznámili včas spomalenie rastu tržieb, pokles prevádzkovej marže a počtu aktívnych užívateľov. Trhy potom boli "šokované", keď v stredu pravda vyšla najavo.
Akcionári v Spojených štátoch často žalujú spoločnosti po nečakanom prepade cien akcií, najmä ak strata hodnoty je vysoká.
Facebook už čelí desiatke žalôb kvôli nakladanie s údajmi užívateľov.
Vo štvrtok akcie najväčšej sociálnej siete na svete klesli o 19 percent, a zažili tak najhorší deň od vstupu na burzu v roku 2012. Trhová hodnota firmy sa znížila zhruba o 120 miliárd dolárov (2,6 bilióna Sk), a Facebook sa stal prvým podnikom v histórii amerického akciového trhu, ktorého trhová hodnota sa počas jediného dňa prepadla o viac ako 100 miliárd dolárov. V piatok už prepad nebol taký výrazný, akcie oslabili o 0,78 percenta.

Copyright © ČTK 2018

Americká herečka Busy Philipps nevidela seriál Dawsonov svet (1998 - 2003), v ktorom si zahrala v období 2001 až 2003. Predstaviteľka Audrey Liddell to prezradila v rozhovore pre magazín Porter Edit. „Nikdy som nevidela Dawsonov svet. Nepozerala som to pred tým, ako som sa v ňom objavila a sotva som to videla po tom, ako som si tam zahrala, takže k tomuto seriálu nemám taký vzťah ako iní ľudia,“ vyjadrila sa 39-ročná rodáčka z Oak Parku v Illinois. „Za klasiku považuje seriál Machri a šprti. A potom možno aj Mesto žien,“ dodala.
Busy Philipps je známa zo spomínaných seriálov Dawsonov svet, Machri a šprti (1999 - 2000) alebo Mesto žien (2009 - 2015) či z filmov Prázdninový advokát (2001), Jedna izba (2002), Niekto to rád blond (2004), Ako ukradnúť nevestu (2008), Nechápem, ako to dokáže (2011), Muž na mieru (2013) alebo Darček (2015). Podarilo sa jej získať Critics' Choice Television Award.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.