2. 8. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Bývalá americká politička Hillary Clintonová a režisér Steven Spielberg spojili svoje sily na prípravu televízneho seriálu, ktorý bude adaptáciou kritikou ocenenej knihy od Elaine Weissovej s názvom The Woman's Hour: The Great Fight to Win the Vote.
Podľa týždenníka The Hollywood Reporter exministerka zahraničných vecí USA a kandidátka do prezidentských volieb z roku 2016 bude výkonnou producentkou pripravovanej série, ktorá vznikne v spolupráci so Spielbergovou spoločnosťou Amblin Entertainment, informoval vo štvrtok denník The Guardian.
Weissovej kniha, ktorá bola vydaná v marci, rozpráva o boji za ratifikáciu 19. dodatku americkej ústavy, bratovražedných nezhodách ohľadom toho, ako si zabezpečiť hlasy, a rasizme, ktorý ovplyvnil ženské hnutie za volebné práva.
Seriál sa bude volať The Woman's Hour a bude sprostredkovaný prostredníctvom prémiových káblových staníc a streamovacích služieb. Hoci meno scenáristu ešte nie je známe, predpokladá sa, že Clintonová sa bude podieľať na výberovom procese.
"Základom demokracie je volebná urna, a nezabudnuteľná kniha od Elaine Weissovej rozpráva príbeh o líderkách, ktoré na pozadí mocnej ekonomickej, rasovej a politickej opozície bojovali za volebné práva Američaniek, a uspeli," vyhlásila Clintonová.
Spielbergovým ostatným filmom je akčná dobrodružná snímka Ready Player One a jeho ďalším počinom na striebornom plátne bude nové spracovanie muzikálu West Side Story.
„Rezníkovi sa podarili mnohé veci a nezvládol niektoré ďalšie súvisiace s tým, aby sa posilnila verejnoprávnosť. Stále sú tam jednorozmerní redaktori, ktorí plnia úlohy Pán Boh vie koho, len nie záujmy slovenskej spoločnosti. Mnohé redakcie však začali pôsobiť kvalitnejšie a lepšie, než za predchádzajúceho vedenia, ale spravodajstvo stále pokrivkáva. Stále je neoliberálne a vôbec sa nezohľadňuje široké spektrum slovenskej spoločnosti.“


Copyright © TASR 2018

Americká spoločnosť Warner Bros. pripravuje reboot obľúbeného sitkomu Alf (1986 - 1990). Informuje o tom magazín The Hollywood Reporter s tým, že na projekte spolupracujú aj pôvodní tvorcovia Tom Patchett a Paul Fusco.
Pôvodný seriál vysielala štyri sezóny NBC. O oživenie titulnej postavy sa vtedy postaral bábkar Fusco a hlavné ľudské postavy stvárnili Max Wright, Anne Schedeen, Andrea Elson a Benji Gregory. Príbeh sledoval mimozemšťana Alfa, ktorý havaroval v garáži rodiny Tannerovcov. ALF je pritom akronym označenia Alien Life Form, teda mimozemská životná forma. Reboot by sa mal údajne zamerať na Alfov návrat na Zem, jeho stretnutie s novou rodinou a mal by priniesť nové postavy.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.