1. 8. 2018

Rusko Kočner reality show

Rusko Kočner reality show

Úsilie obvineného Mariana K. dostať sa z väzby prostredníctvom údajného zahraničného posudku, považuje televízia Markíza za veľmi podozrivé. Z jeho chovania podľa nich vyplýva, že je ochotný akceptovať len dôkazy, ktoré nechal vyhotoviť sám. V reakcii na vyjadrenia advokátov obvineného o tom informoval Peter Papánek, mediálny zástupca televízie Markíza.
"Domnievame sa, že tvrdenia obvineného Mariana K. a jeho právnikov predstavujú účelovú manipuláciu a odvádzanie pozornosti od podstaty, že obvinený sa spolu s Pavlom R. snažia dokonať podvod obrovských rozmerov. Je tiež jasné, že obvinený je v súčasnosti schopný poskytnúť zmenky vyšetrovateľovi a mal by tak urobiť bezodkladne," uviedol Papánek. Televízia taktiež poukázala na skutočnosť, že obvinený opakovane namietal, že zahraniční znalci nie sú znalcami podľa slovenského práva.
Marian K. vzniesol námietku voči pripusteniu medzinárodne uznávaného znalca, ktorý mal preskúmať zmenky forenznou analýzou a preukázať, či sú zmenky pravé. Markíza je tiež veľmi skeptická voči vyhláseniu, že znalecký posudok zahraničného znalca jednoznačne potvrdil podpísanie zmeniek v júni 2000. Papánek dodal, že v skutočnosti neexistuje žiadna vedecká metóda schopná objektívne potvrdiť, že televízne zmenky boli podpísané v roku 2000. Všetky vedecké metódy vedia tento fakt len vylúčiť.
Rozhodnutie, či podnikateľ Marian K. zostáva vo väzbe alebo bude stíhaný na slobode, oznámi sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici písomne v najbližších dňoch. Marian K. je obvinený v kauze falšovania tzv. televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur, vo väzbe je preto, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti.

Copyright ©TASR 2018