1. 8. 2018

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Ringier Axel Springer Media AG 31. júla dokončil a uzavrel transakciu predaja najpredávanejšieho tlačeného denníka na Slovensku do rúk FPD Media, s. r. o, a svojho portfólia tlačených magazínov do rúk News and Media Holding, a. s. TASR o tom informoval PR manažér Ringier Axel Springer SK Peter Porubský.
Nové online portfólio Ringier Axel Springer na Slovensku bude postavené na online spravodajstve, inzercii a digitálnych obchodných činnostiach. Portfólio bude pozostávať zo spravodajsko–investigatívneho portálu Aktuality.sk, ženského magazínu Diva.sk, portálu Najmama.sk, technologického magazínu Živé.sk, športového portálu Šport.sk a webu Noizz.sk. Súčasťou vydavateľstva budú aj ďalšie produkty, ako Azet.sk, donášková služba Bistro.sk či komunitný portál Pokec.
"V nadväznosti na uvedené skutočnosti sa spoločnosť FPD Media, s. r. o., stala výlučným vlastníkom spoločnosti Nový Čas, a. s., ktorá vydáva denník Nový Čas, týždenník Nový Čas Nedeľa, ako aj ich online rozšírenia," povedal Porubský.
Spoločnosť News and Media Holding, a. s., sa stala výlučným vlastníkom spoločnosti Život Publishing, a. s., ktorá vydáva týždenníky Nový Čas pre ženy a Život, ako aj mesačníky Nový Čas Krížovky, Nový Čas Bývanie, EVA, Madam EVA, GEO a AUTO BILD Slovensko spolu so všetkými ich online rozšíreniami. "Sme jednotkou slovenského internetu a túto pozíciu si udržíme aj po reorganizácii nášho portfólia. Spoločne s našimi inzertnými portálmi využije naše služby mesačne viac ako 3,5 milióna ľudí, čo je viac ako 85 percent užívateľov slovenského internetu. Na tejto silnej pozícii chceme stavať aj v budúcnosti," povedal Milan Dubec, generálny riaditeľ Ringier Axel Springer SK.

Copyright © TASR 2018