13. 10. 2016

32. ročník Košického zlatého pokladu spozná víťazov už túto sobotu

32. ročník Košického zlatého pokladu
Finálový koncert 32.ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2016
spozná víťazov už túto sobotu

O víťazstvo zabojuje dvanásť súťažných skladieb z celého Slovenska.
Finálový koncert 32. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2016 sa uskutoční v sobotu 15. októbra o 19:00 v košickom Kulturparku. Porota bude vyberať tri víťazné skladby z dvanástich, 6 finálových skladieb vybrala zo 121 prihlásených výberová komisia, druhú šesticu vybrali v SMS hlasovaní poslucháči Rádia Slovensko. Na koncerte sa predstaví víťaz predchádzajúceho ročníka skupina JUNGLE LABEL a finalista Košického zlatého pokladu z r. 1999 skupina NOCADEŇ. Moderátorom večera bude známy hlas Rádia Slovensko Roman Bomboš.
„Okrem zvýšených finančných cien pre víťazov máme tento rok pripravenú aj atraktívnu LED vizualizáciu finálového koncertu. Verím, že si túto jedinečnú súťaž vychutnajú nielen súťažiaci, ale aj diváci v sále a taktiež poslucháči Rádia Slovensko a diváci Dvojky v pripravovanom hudobnom dokumente. Pôvodná slovenská populárna hudba je totiž neoddeliteľnou súčasťou našej kultúrnej identity a RTVS aj týmto podujatím prispieva k jej rozvoju,“ prezradil riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.
Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je Štúdio RTVS Košice. O víťazoch bude rozhodovať odborná porota v zložení Rasťo Kopina, Robert Kopina, Ľuboš Zeman, Peter Bič, Juraj Vančík, šéfdramaturgička Rádia Slovensko Martina Kubániová a výkonný riaditeľ Štúdia RTVS Košice Juraj Hidvéghy. Na víťazov čakajú finančné ceny a pre absolútneho víťaza je aj pripravená mimoriadna cena – nahrávanie víťaznej sklady v nahrávacom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Doplňujúce informácie:

Prvý ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad sa uskutočnil v roku 1980. Podpora pôvodnej slovenskej populárnej hudby a vytváranie priestoru na jej prezentáciu a propagáciu boli, aj sú zámerom organizátorov súťaže. V priebehu predchádzajúcich 31.ročníkov na Košickom zlatom poklade zaznelo 337 nových slovenských piesní. Medzi ich najznámejších interpretov, ktorí tu odštartovali svoju kariéru patria aj Beáta Dubasová, Peter Nagy, skupiny No Name, Nocadeň, Marián Čekovský či Peter Cmorík.