15. 10. 2016

Nový Čas cenzuruje predsedu vlády SR Roberta Fica

Nový Čas cenzuruje 
predsedu vlády SR Roberta Fica

Denník Nový Čas vo svojom dnešnom vydaní v článku „Tvoje zákony sú podrazácke!“ uverejnil kritiku vlády zo strany podnikateľských združení, pričom však žiadny priestor nevenoval reakcii Úradu vlády SR. Nielenže však nedal priestor pre reakciu úradu vlády, čím postupoval zaujate a neobjektívne, ale navyše uviedol, že „Ku kritike zo strany podnikateľov Nový Čas oslovil aj Úrad vlády SR, ktorý neodpovedal.“ Toto je však preukázateľná lož.

Tlačový odbor Úradu vlády SR totiž včera o 14:44, teda v štandardnom redakčnom čase pred uzávierkou dnešného vydania denníka, redakcii Nového Času poslal reakciu v znení: „Dobrý deň, vyššie odvody sa dotknú ľudí s pravidelným mesačným príjmom vyšším ako 4400 eur, čo predstavuje ani nie pol percenta všetkých zamestnancov na Slovensku. Smer - SD je ľavicová strana a vždy bude uplatňovať princíp solidarity bohatých so sociálne slabšími. S pozdravom, Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.“ Nezverejnenie tejto reakcie a naopak, uverejnenie lži o tom, že Úrad vlády SR nereagoval, je porušenie aj tých najelementárnejších pravidiel žurnalistiky.

Je pozoruhodné, že v útokoch na vládu sa už niektoré médiá neštítia používať aj praktiky, ktorými sa sami usvedčia z úplne ľahko preukázateľnej lži.

Tlačový odbor Úradu vlády SR