15. 10. 2016

Košický zlatý poklad 2016

Košický zlatý poklad 2016
Finálový koncert 32.ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2016

Víťazom 32. ročníka hudobnej súťaže Košický zlatý poklad sa stal Martin Brečko so skladbou Slová. Mladý interpret, ktorý na víťaznej nahrávke pracoval spolu s Milošom Šimurdom, získal odmenu 1000 eur a tiež možnosť nahrávania víťaznej skladby v štúdiu Slovenského rozhlasu.
Na druhom mieste skončila skupina Kvet z Alokatu s piesňou Stromy, ktorá formácii vyniesla čiastku 750 eur. Tretia priečka a odmena 500 eur patria Jánovi Trojanovi a skupine Signály, ktorá súťažila so skladbou Plán.
O víťazovi rozhodla porota v zložení Peter Bič, Rasťo Kopina, Robert Kopina, Ľuboš Zeman, Juraj Vančík, šéfdramaturgička Rádia Slovensko Martina Kubániová a výkonný riaditeľ Štúdia RTVS Košice Juraj Hidvéghy. Do finále sa z celkového počtu 121 prihlásených nahrávok prebojovalo dvanásť piesní. Polovicu z nich posunula do finále výberová komisia v zložení Peter Bič, Igor Timko, Roman Timko, Rasťo Kopina a Robo Kopina a o ďalších šiestich postupujúcich skladbách rozhodli svojimi hlasmi poslucháči Rádia Slovensko.
“Ja sa strašne teším z toho základného princípu, že sa nám stále darí plniť sny našim muzikantom, že náš rozhlasový éter bude o dvanásť krásnych slovenských piesní bohatší,“ vyjadril počas večera potešenie z aktuálneho ročníka riaditeľ súťaže a šéf košického štúdia RTVS Juraj Hidvéghy. Na záver tiež poďakoval všetkým účastníkom, ktorí sa do finále nedostali.
Finálový koncert sa uskutočnil v košickom Kulturparku, pričom v nesúťažnej časti večera účinkovali víťaz predchádzajúceho ročníka súťaže skupina Jungle Label a formácia Nocadeň. Moderátorom večera bol Roman Bomboš. Dokument z podujatia odvysiela v novembri Dvojka.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.