10. 10. 2016

RTVS NEWS

RTVS NEWS


RTVS vo štvrtok 13. októbra mimoriadne mení program. O 11:00 sa začína na Jednotke priamy prenos zo Štátneho pohrebu prvého prezidenta Slovenskej republiky Michala Kováča. Priamy prenos je naplánovaný až do 16:30, po jeho skončení bude na Jednotke nasledovať dokumentárny film z cyklu GEN.sk venovaný Michalovi Kováčovi. „RTVS si ako verejnoprávny vysielateľ dôstojne a zodpovedne splní svoju úlohu pri priamom prenose zo Štátneho pohrebu prvého prezidenta Slovenskej republiky Michala Kováča,“ uviedol k štvrtkovému vysielaniu generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

Zmeny programu pripravuje aj Dvojka. O 20:00 odvysiela reláciu Anjeli strážni Michala Kováča, o 20:25 televízny dokument mapujúci život prvého prezidenta Audiencia a o 22:35 záznam koncertu Messa da Requiem z Katedrály sv. Martina v Bratislave.

Vysielanie Rádia Slovensko bude vo štvrtok 13. októbra prispôsobené štátnemu smútku. Mimoriadne vysielanie je naplánované medzi 11:00 a 17:00, Rádio Slovensko bude počas mimoriadneho vysielania poslucháčov kontinuálne informovať o priebehu štátneho pohrebu formou živých spravodajských vstupov a komentovaného moderovania. Rádio odvysiela v priamom prenose aj zádušnú svätú omšu za zosnulého prezidenta. Na prezidenta budeme spomínať aj vo vysielaní Dobré ráno, Slovensko!

Rádio Regina bude v deň štátneho smútku v hudobnej relácii Zahrajte mi túto! vysielať výhradne ľudové balady, špeciálne bude upravený aj hudobný playlist. Redaktori z Rádia Regina Východ pripravujú publicistické materiály v rodisku Michala Kováča v Ľubiši, ktoré Regina odvysiela vo štvrtok.

Hudobný playlist prispôsobí v tento deň aj Rádio Devín. V relácii Ars musica v čase medzi 10:00 a 11:00 vyberie redaktor Ľuboš Kovačech hudbu, ktorá predznamená poslednú rozlúčku s prvým prezidentom Slovenska, v smútočnom duchu sa bude niesť aj poludňajší koncert od 12:00 do 13:00. Počas pohrebu M. Kováča od 11:00 Rádio Devín zaradí rozhlasové pásmo so silným etickým posolstvom.

Keďže na tento deň bol vyhlásený štátny smútok, RTVS vo štvrtok 13. októbra z programovej štruktúry televízie i rozhlasu vyradí všetky zábavné programy, ktoré odvysiela v nasledujúcich dňoch v ich pravidelných vysielacích časoch.