18. 5. 2017

Ceny Anděl v žánrových kategóriách

Ceny Anděl v žánrových kategóriách

V pražskom Lucerna Music Bare sa v stredu uskutočnilo udeľovanie Cien Anděl za rok 2016 v žánrových kategóriách. Ocenenia získali napríklad speváčka Lenny, hip-hopová skupina Pio Squad či elektronický projekt Dné Ondřeja Holého.
Dvadsaťdvaročná Lenny uspela s albumom Hearts v kategórii Rock & Pop, pričom v pondelok 22. mája môže získať ďalšie štyri ceny na vyhlasovaní víťazov v hlavných kategóriách. Pio Squad triumfovali s nahrávkou Stromy v bouři v kategórii Hip-hop a spomedzi albumov elektronickej hudby zvíťazil projekt Dné s These Semi Feelings, They Are Everywhere. Ďalšími ocenenými sa stali Martin Evžen Kyšperský za nahrávku Vlakem (Alternatívna hudba), Martina Trchová & Trio za Holobyt (Folk & Country), Master's Hammer za Formulae (Hard & Heavy), David Dorůžka za Autumn Tales (Jazz & Blues), Ucházím za Fragmenty vášní (Punk & Hard core), The Chancers za Trigger Warning (Ska & Reggae) a Jiří Slavík za nahrávku Mateřština (World music).
Spomínané udeľovanie cien v hlavných kategóriách sa bude konať taktiež v Lucerna Music Bare a moderovať ho bude Libor Bouček.
Prehľad víťazov a víťaziek Cien Anděl v žánrových kategóriách:
Alternatívna hudba: Martin Evžen Kyšperský - Vlakem
Elektronická hudba: Dné - These Semi Feelings, They Are Everywhere
Folk & Country: Martina Trchová & Trio - Holobyt
Hard & Heavy: Master's Hammer - Formulae
Hip-hop: Pio Squad - Stromy v bouři
Jazz & Blues: David Dorůžka - Autumn Tales
Punk & Hard core: Ucházím - Fragmenty vášní
Rock & Pop: Lenny - Hearts
Ska & Reggae: The Chancers - Trigger Warning
World music: Jiří Slavík - Mateřština

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.