14. 5. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Populárny britský seriál Panstvo Downton, ktorý skončil pred dvoma rokmi, bude prevedený na veľké plátno. Snímka sa začne nakrúcať už na jeseň, napísal v piatok britský denník The Sun s odvolaním sa na zdroj blízky filmárom.
Výpravný seriál o fiktívnej šľachtickej rodine si v Británii i vo svete získal obrovskú obľubu. Dostal cenu Emmy aj Zlatým glóbus. Špekulácie o vzniku filmu sa objavovali od doby, čo televízia ITV cez Vianocie 2015 odvysielala posledný diel šiestej série.
Panstvo Downton sa odohráva vo fiktívnom šľachtickom sídle a dej začína v roku 1912 správou o potopení Titanicu. Seriál sleduje osudy jednotlivých členov šľachtickej rodiny Crawleyových aj jej služobníctva, okrem osobných drám tiež mapuje dopad svetových historických udalostí na chod rodiny.

Copyright ČTK ©2017 

Prominentná kosovská novinárka, ktorá je novou členkou najväčšej kosovskej politickej strany, sa na parkovisku blízko bydliska stala terčom násilného útoku.Prevezená bola do nemocnice. Než sa
A.Xharraová pridala k Demokratickej strane Kosova, písala články obviňujúce túto a ďalšie kosovské strany z nepotismu a korupcie.

Zdroj : ČT TXR