1. 2. 2016

MEDIA NEWS





MEDIA NEWS
Spoločnosť Netflix potvrdila nakrúcanie novej sezóny seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov (2000 - 2007). Firma plánuje nakrútiť štyri 90-minútové časti. V pokračovaní príbehu z fiktívneho mestečka Stars Hollow, sa opäť predstavia pôvodné protagonistky Lauren Gragam (Lorelai Gilmore) a Alexis Bledel (Rory Gilmore).
Okrem nich si v pripravovanej sezóne svoje úlohy zopakujú aj Scott Patterson (Luke Danes) či Kelly Bishop (Emily Gilmore). Nové epizódy vzniknú pod režisérskou taktovkou americkej filmárky Amy Sherman-Palladino. Pôvodná tvorkyňa seriálu bude spolupracovať so svojím manželom, producentom Danielom Palladinom. Predstavitelia firmy o oživení príbehu rokovali už minulý rok v októbri. Oficiálny názov však zatiaľ nie je známy.
Seriál Ženy z rodu Gilmorovcov priniesol príbeh slobodnej matky Lorelai a jej dospievajúcej dcéry Rory. Okrem už spomínaných si v ňom zahrali aj Keiko Agena, Jared Padalecki či Milo Ventimiglia. Lauren Graham si za výkon v seriáli vyslúžila v roku 2002 nomináciu na Zlatý glóbus.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Renomovaný americký denník New York Times (NYT) v sobotu podporil v boji o prezidentskú kandidatúru demokratku Hillary Clintonovú a republikána Johna Kasicha. Urobil tak dva dni pred začiatkom procesu primárok pred novembrovými prezidentskými voľbami, ktorý v pondelok odštartuje volebnými zhromaždeniami oboch hlavných strán v štáte Iowa.
Redakčná rada NYT vyzdvihla bohaté politické skúsenosti oboch uchádzačov o prezidentskú nomináciu. Predovšetkým zdôraznila Clintonovej pôsobenie v pozícii prvej dámy, ako senátorky a predovšetkým ako šéfky americkej diplomacie, uviedla agentúra DPA.
Podľa NYT je Clintonová (68) jedným z najkvalifikovanejších prezidentských kandidátov v moderných dejinách USA. Manželka exprezidenta Billa Clintona tiež podľa denníka predstavuje víziu, ktorá je zásadne odlišná od predstáv hlavných kandidátov na strane republikánov.
Zápas o prezidentskú nomináciu v republikánskom tábore bol podľa NYT doteraz taký "nechutný" a "drsný", že súčasný guvernér štátu Ohio John Kasich (63) predstavuje "jedinú prijateľnú alternatívu pre republikánov, ktorí už majú dosť extrémizmu a diletantstva".
Redakčná rada NYT vyzdvihla Kasichove umiernené názory na riešenie migračnej krízy, ako aj jeho aktivity v prospech chudobných a mentálne postihnutých. Pripomenula tiež jeho takmer 20-ročné pôsobenie v americkom Kongrese, počas ktorého podľa denníka preukázal schopnosť dosahovať kompromisné riešenia a presadzovať opatrenia v prospech obyvateľov USA.

Copyright © TASR 2016