1. 2. 2016

Rádio Expres News

Rádio Expres News

 
 
 
 
 
 
Sedem dní trvajúcu hitparádu odštartovalo dnes o 6. hodine vo vysielaní Rádio Expres. Počas nej odvysiela 2016 najväčších hitov všetkých čias na základe hlasovania poslucháčov. Až do finálového miesta sa počas siedmich dní žiadna pieseň vo vysielaní nezopakuje.
Poradie piesní do hitparády vyberajú poslucháči prostredníctvom hlasovania, ktoré potrvá do 5. februára. Hitparáda má vlastnú microsite, prostredníctvom ktorej možno nielen hlasovať, ale aj posielať tipy na skladby, ktoré by nemali chýbať medzi 2016 najväčšími hitmi. Poslucháč má každý deň päť hlasov, ktoré môže zakaždým odovzdať rôznym pesničkám.
      Záujem o hlasovanie v hitparáde bol podporený exkluzívnymi cenami – stačí raz zahlasovať a poslucháč môže vyhrať jeden zo siedmich štýlových bluetooth reproduktorov alebo v posledný deň hitparády hlavnú cenu – špičkový HiFi systém. Čím viac hlasov poslucháč pošle, tým väčšia je jeho šanca na výhru.
      Výnimočnosť projektu dokazuje aj fakt, že počas tohto týždňa sa prvýkrát po viac ako dva a pol roku fungovania súťaže "Počúvam Rádio Expres" mení jej heslo na "Počúvam 2016 hitov na Exprese". Okrem tohto prepojenia novinkou je aj to, že hity v najdlhšej hitparáde budú svojimi názormi komentovať aj známi slovenskí interpreti ako Miro Žbirka, Zuzka Smatanová, Adam Ďurica či Celeste Buckingham. Hitparáda vyvrcholí finálovým víkendom, počas ktorého Rádio Expres zahrá 500 najväčších hitov všetkých čias a pri mikrofóne sa vystriedajú všetci moderátori rádia. TOP 20 najväčších hitov všetkých čias bude v nedeľu uvádzať legenda slovenského éteru Julo Viršík.
      "Naša hitparáda má u poslucháčov veľký úspech, a to je dôvod, prečo sme sa rozhodli zaradiť ju do vysielania aj tento rok. Je opäť o jednu pesničku dlhšia, ale to nie je jediný rozdiel oproti minulosti. Pripravili sme veľa noviniek a tešíme sa na nasledujúcich sedem dní, lebo tento projekt je naša srdcová záležitosť. Najväčšia hitparáda patrí do najpočúvanejšieho rádia. Som presvedčený o tom, že aj v roku 2016 to bude najvýnimočnejší týždeň v slovenskom éteri," hovorí hudobný šéf rádia Rasťo Bečaver.
      V roku 2014 poslucháči hlasovaním rozhodli o víťazstve skladby Nothing Else Matters od skupiny Metallica, minulý rok to bola zase skladba U2 - One.