3. 2. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spoločnosť Yahoo zaznamenala v štvrtom kvartáli pokles upravených príjmov o 15 % na 1 mld. USD. Zápasí totiž s tým, aby si udržala svoj podiel v oblasti internetového vyhľadávania a reklamy. Yahoo čelí výraznej konkurencii zo strany spoločností Facebook a Google. Celkovo firma zaznamenala v závere vlaňajška stratu na úrovni 4,43 mld. USD, čo predstavuje 4,70 USD na akciu. V rovnakom období predchádzajúceho roka dosiahla čistý zisk vo výške 166,3 mil. USD, čiže 17 centov na akciu.
Spoločnosť taktiež informovala, že zjednoduší svoje produktové portfólio a hľadá možnosti ako sa zbaviť aktív, ktoré nie sú kľúčové. Firma tiež plánuje zrušiť približne 15 % pracovných miest a zatvoriť kancelárie v piatich oblastiach.

Americká herečka, komička, scenáristka a producentka Melissa McCarthy si nezahrá v pripravovaných nových častiach seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov (2000 - 2007). Predstaviteľka šéfkuchárky Sookie St. James o svojej neúčasti na projekte informovala prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. "Ďakujem za pozvanie, ale bohužiaľ, nikto mňa ani Sookie nepožiadal, aby sme sa vrátili do Stars Hollow. Prajem im všetko najlepšie," napísala 45-ročná rodáčka z Plainfieldu v štáte Illinois ako odpoveď na fanúšičkin tweet, v ktorom ju prosila, aby si v novej sezóne zahrala. Tvorkyňa obľúbeného seriálu Amy Sherman-Palladino pritom fanúšikov ubezpečila, že Sookienu neprítomnosť riadne vysvetlia.
V pokračovaní príbehu z fiktívneho mestečka Stars Hollow, ktoré bude mať štyri epizódy, si svoje úlohy zopakujú hlavné predstaviteľky Lauren Graham (Lorelai Gilmore) a Alexis Bledel (Rory Gilmore), ale aj Scott Patterson (Luke Danes), Kelly Bishop (Emily Gilmore), Sean Gunn (Kirk Gleason) a Keiko Agena (Lane Kim). Nové epizódy vzniknú pod režisérskou taktovkou už spomínanej filmárky Amy Sherman-Palladino, ktorá bude spolupracovať so svojím manželom, producentom Danielom Palladinom.
Seriál Ženy z rodu Gilmorovcov priniesol príbeh slobodnej matky Lorelai a jej dospievajúcej dcéry Rory. Okrem už spomínaných si v ňom zahrali aj Jared Padalecki či Milo Ventimiglia. Lauren Graham si za výkon v seriáli vyslúžila v roku 2002 nomináciu na Zlatý glóbus.
Melissa McCarthy je okrem úlohy Sookie známa napríklad aj ako Dena zo sitkomu Samantha Who? (2007 - 2009) či Molly Flynn zo seriálu Mike a Molly (2010), za ktorý v roku 2011 získala cenu Primetime Emmy. Zahrala si tiež vo filmoch Magické deviatky (2007), Záložný plán (2010), Život je taký (2010), Vo štvorici po opici 3 (2013), Na cudzí účet (2013), Drsňáčky (2013), Miluj suseda svojho (2014) či Špión (2015). V roku 2012 si vyslúžila zatiaľ jedinú nomináciu na Oscara za výkon vo vedľajšej úlohe komédie Dámska jazda (2011).

Anglický herec a zabávač James Corden bude moderovať jubilejné 70. udeľovanie divadelných cien Tony. Podujatie sa bude konať 12. júna v newyorskom Beacon Theatre, odkiaľ si 37-ročný Corden v roku 2012 odniesol svoju prvú a zatiaľ jedinú cenu Tony. Organizátori slávnosti vnímajú komika ako ideálneho moderátora, ktorý zaručí nezabudnuteľnú šou.
James Corden je zabávač, scenárista, producent, herec, spevák a moderátor. V súčasnosti uvádza program The Late Late Show with James Corden, ktorý vysiela americká televízia CBS. Zahral si vo filmoch ako napríklad Za svetlami Blackpoolu (2002), Príťažlivé zlo (2009), Traja mušketieri (2011), Životná šanca (2013) či Príbehy z lesov (2014). Za seriál Gavin & Stacey (2007 - 2010), ktorý pomáhal vytvárať a tiež si v ňom zahral, mu udelili cenu BAFTA.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.