5. 2. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký režisér Alex Graves nakrúti pilotnú epizódu seriálu, ktorý plánujú natočiť podľa akčnej filmovej série 96 hodín. Rodák z Kansas City bude vystupovať aj ako výkonný producent projektu televízie NBC. Scenár seriálu napísal Alex Cary, ktorý bude tiež jedným z jeho výkonných producentov. Ako uvádza portál Deadline.com, seriál bude prequelom filmovej série, v ktorej stvárnil hlavnú mužskú postavu Liam Neeson.
Akčný film 96 hodín sa dostal do kín v roku 2008. Režíroval ho Pierre Morel. Ďalšie dve snímky s názvami 96 hodín: Odplata (2012) a 96 hodín: Zúčtovanie (2014) nakrútil režisér Olivier Megaton. Vo všetkých spomínaných tituloch sa okrem 63-ročného Neesona objavili aj Maggie Grace a Famke Janssen.
Alex Graves režíroval 34 epizód seriálu Západné krídlo (1999 - 2006), päť epizód televízneho projektu Cesta do minulosti (2007) či šesť častí seriálu Hra o tróny (2011). Okrem toho sa podieľal na seriáloch ako Ally McBealová (1997 - 2002), Štúdio šport (1998 - 2000), Rukojemníci (2006 - 2007) alebo Homeland - Zradca (2011).

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Izraelský najvyšší súd povolil včera príbuzným palestínskeho novinára Muhammada al-Kika (33), ktorého protestná hladovka v izraelskom väzení trvá už viac ako 70 dní, aby ho tam navštívili. Urobil tak vzhľadom na drastické zhoršenie jeho zdravotného stavu a v súvislosti s tým rozhodol aj o prerušení tzv. administratívnej väzby. Novinár však väzenie nesmie bez povolenia ani naďalej opustiť, informovali dnes francúzske médiá.
Muhammada al-Kika, ktorý je spravodajcom saudskoarabskej televízie al-Madžd, zatkli 21. novembra 2015. O štyri dni neskôr vstúpil do protestnej hladovky.
Izraelská tajná služba Šin Bet žurnalistu podozrieva, že bol zapojený do teroristických aktivít militantného hnutia Hamas a administratívnu väzbu v jeho prípade tak označila za nutné opatrenie. Tento krok umožňuje zadržiavanie podozrivého šesť mesiacov bez vynesenia rozsudku a súčasne neobmedzený počet predĺžení jeho väzby.
Ešte 27. januára izraelský najvyšší súd síce potvrdil, že al-Kik zostane napriek hladovke za mrežami, avšak súčasne avizoval, že mieni denne skúmať jeho zdravotný stav.
Znepokojenie zo zdravotného stavu hladovkára v nemocnici v Afúle na severe Izraela vyjadrili Organizácia Spojených národov, Európska únia, ako aj Medzinárodný výbor Červeného kríža.

Copyright © TASR 2016