7. 4. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká televízia NBC objednala ďalšie dve epizódy limitovanej série Will a Grace (1998 - 2006), ktorá tak bude mať 12 častí. Komediálny seriál obnovili pre ďalšiu sezónu po tom, ako sa pôvodné herecké obsadenie v septembri minulého roka vrátilo v miniepizóde k americkým prezidentským voľbám. V novinke si úlohy zopakujú Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally a Sean Hayes. Na komédii o skupinke svojských priateľov sa budú znova podieľať jej pôvodní tvorcovia David Kohan a Max Mutchnick, o réžiu sa zase postará James Burrows.
Seriál Will a Grace priniesol príbeh interiérovej dizajnérky Grace (Messing), ktorá býva v jednom byte s homosexuálnym právnikom Willom (McCormack), ako aj ich výstredných priateľov Karen (Mullally) a Jacka (Hayes). Seriál, ktorý vysielali osem sezón, si vyslúžil 83 nominácií na ceny Primetime Emmy, z ktorých 16 premenil na víťazstvo, pričom si toto prestížne ocenenie odniesol každý z predstaviteľov hlavných hrdinov. Seriál má okrem toho na konte napríklad aj sedem GLAAD Media Awards alebo sedem Screen Actors Guild Awards.






Americká spoločnosť Netflix zverejnila trailer seriálu Anne podľa knižnej série Anna zo Zeleného domu kanadskej autorky Lucy Maud Montgomery. Takmer dvojminútová ukážka približuje osud 13-ročnej siroty, ktorá napriek nepriazni bojuje o svoje miesto vo svete. Príbeh sa odohráva v 19. storočí na Ostrove princa Eduarda. Anna sa po rokoch strávených v sirotincoch nedopatrením dostane k súrodencom Marille a Matthewovi Cuthbertovcom, ktorí si dievča nechajú a rozhodnú sa ju vychovať. Annina predstavivosť ju často dostáva do problémov, no práve prostredníctvom nich sa učí bojovať s predsudkami či šikanou.
Annu stvárni Amybeth McNulty, ako Marilla sa predstaví Geraldine James a Matthewa si zahrá R.H. Thomson. Tvorkyňami a výkonnými producentkami sú Moira Walley-Beckett a Miranda Pencier, producentkou je Susan Murdoch. Projekt pripravuje Netflix v spolupráci s Northwood Entertainment. Osemdielny seriál bude mať premiéru 12. mája.
Román Anna zo Zeleného domu pôvodne vyšiel v roku 1908 a odvtedy sa predalo viac ako 50 miliónov výtlačkov. Kniha má za sebou množstvo adaptácií, či už išlo o divadelné hry, televízne seriály alebo filmy.


©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.