7. 4. 2017

Zomrel Don Rickles

Zomrel Don Rickles

Americký komik a herec Don Rickles zomrel vo štvrtok vo veku 90 rokov na zlyhanie obličiek. Pre médiá to potvrdil jeho hovorca. Rodák z New Yorku vystupoval ako stand-up komik a často sa objavoval v nočných televíznych show či na inauguráciách amerických prezidentov. Jeho štýl sa vyznačoval prvkami zosmiešňovania, pričom neváhal zosmiešniť napríklad Franka Sinatru, Ronalda Reagana či Boba Hopea. "Nemôžem potešiť celý svet. Keď robíte komediálnu show, nie všetci si myslia, že ste vtipný. Ale v mojom prípade som získal rešpekt za to, že v mojom veku tú prácu stále robím," vyjadril sa komik v roku 2012.
Okrem stand-upov sa objavil aj vo viacerých filmoch. Debutoval vo vojnovej dráme Plávaj ticho, plávaj hlboko (1958) v hlavnej úlohe s Clarkom Gableom. Neskôr sa predstavil po boku Clinta Eastwooda vo vojnovej komédii Kellyho hrdinovia (1970) a v roku 1995 sa objavil v snímke Martina Scorseseho Kasíno po boku Roberta de Nira. V pôvodnom znení prepožičal hlas pánovi Krumplihlavovi v sérii Toy Story (1995, 1999, 2010). Od roku 2000 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. V roku 2008 získal cenu Primetime Emmy za účinkovanie v dokumente Mr. Warmth: The Don Rickles Project.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané