4. 4. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Policajnú stránku na najväčšej sociálnej sieti Facebook navštívilo za 24 hodín od jej zriadenia 63.000 ľudí. Zároveň približne 6000 ľudí dalo na stránku svoj like. TASR o tom dnes informovalo oddelenie komunikácie a prevencie Kancelárie prezidenta Policajného zboru.
Stránka bola zriadená v pondelok 3. apríla. "Pod názvom Polícia Slovenskej republiky bude širokej verejnosti denne prinášať aktuality a zaujímavé témy týkajúce sa činnosti všetkých zložiek Policajného zboru," uviedlo v pondelok (3.4.) oddelenie.
Polícia bude informovať verejnosť o aktualitách týkajúcich sa policajných zásahov, o závažných dopravných nehodách a obmedzeniach, ako aj o každodennej činnosti Policajného zboru. Venovať sa bude i témam zameraným na prevenciu, pátranie po osobách, ale napríklad aj na zvieratá pracujúce v zbore či na jeho samotnú históriu.
"Som rád, že sa komunikácia Policajného zboru rozšírila o fenomén Facebook, ktorý je na Slovensku najpopulárnejšou sociálnou sieťou. Vďaka exkluzívnemu obsahu budú mať návštevníci stránky príležitosť spoznať každodennú prácu príslušníkov Policajného zboru, pri ktorej neraz nasadzujú vlastné životy," povedal podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák.
Polícia by sa podľa prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara rada prostredníctvom modernej komunikácie priblížila viac k verejnosti.

Copyright TASR ©2017