7. 4. 2017

V. Mika oznámil zamestnancom kandidatúru na generálneho riaditeľa RTVS

V. Mika oznámil zamestnancom kandidatúru na 
generálneho riaditeľa RTVS

Václav Mika sa bude zrejme opäť uchádzať o post generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Kandidatúru oznámil najprv zamestnancom verejnoprávnej televízie. Ako prvý o tom informoval portál O médiách, informáciu TASR potvrdil ďalší nemenovaný zdroj. Mika by mal svoje rozhodnutie oficiálne oznámiť dnes.
Mika sa tak pravdepodobne stane prvým kandidátom na post generálneho riaditeľa RTVS. Výbor Národnej rady SR pre kultúru a médiá dnes zverejnil výzvu na prihlasovanie kandidátov.
Manažment RTVS sa rozhodol pripraviť komplexné materiály zo všetkých oblastí a činností inštitúcie, oznámila manažérka marketingu a komunikácie s verejnosťou Dominika Šulková. Dôvodom je vytvorenie rovnosti šancí pre všetkých kandidátov.
„Poskytne ich všetkým kandidátom na post generálneho riaditeľa RTVS. Manažment o tomto kroku pred niekoľkými mesiacmi rozhodol historicky prvýkrát preto, aby mali kandidáti rovnaký prístup k rozhodujúcim informáciám, ale aj stratégiám, ktoré RTVS vo svojej činnosti realizuje alebo sú súčasťou dlhodobých plánov,“ uviedla Šulková. V RTVS veria, že tieto podklady umožnia prípravu profesionálnych a hodnotných projektov riadenia a rozvoja RTVS.
Voľba nového generálneho riaditeľa RTVS sa v pléne Národnej rady SR uskutoční 22. júna. Termín na doručenie prihlášok kandidátov je 10. mája, o deň neskôr sa budú za prítomnosti členov výboru otvárať. Verejné vypočutie kandidátov je naplánované na 30. mája.

Copyright © TASR 2017