5. 1. 2015

EFA NEWS

EFA NEWS

Správna rada Európskej filmovej akadémie (EFA) privítala vo svojich radoch šesť nových žien. Zvolilo ich viac ako 3300 členov a členiek EFA. Do správnej rady sa dostali talianska producentka Tilde Corsi, španielska scenáristka Ángeles González-Sinde, francúzska režisérka, scenáristka a herečka Agnés Jaoui, poľská producentka Ewa Puszczynska, talentová agentka Vanessa Henneman z Holandska a producentka a distribútorka Ira von Gienanth z Nemecka.
Členov a členky volia na dva roky. Tento rok opätovne vybrali dve ženy - Dagmar Jacobsen a Rebeccu O'Brien. Správnu radu opustili Adriana Chiesa di Palma (Taliansko), Stephan Hutter (Nemecko), Cédomir Kolar (Francúzsko), Goran Paskaljević (Srbsko), Antonio Perez Perez (Španielsko) a Jani Thiltges (Luxembursko).
Správnu radu v súčasnosti tvorí jedenásť žien a päť mužov. Predsedníčkou je poľská režisérka Agnieszka Holland a jej zástupcami sú britský producent Mike Downey a španielsky producent Antonio Saura.

Zoznam členov a členiek správnej rady Európskej filmovej akadémie:
Roberto Cicutto, Taliansko, producent
Tilde Corsi, Taliansko, producentka
Helena Danielsson, Švédsko, producentka
Ira von Gienanth, Nemecko, producentka a distribútorka
Ilann Girard, Francúzsko, producent
Ángeles González-Sinde, Španielsko, scenáristka
Vanessa Henneman, Holandsko, talentová agentka
Dagmar Jacobsen, Nemecko, producentka a režisérka
Agnés Jaoui, Francúzsko, režisérka, scenáristka a herečka
Nadine Luque, Španielsko, producentka
David MacKenzie, Veľká Británia, režisér
Rebecca O’Brien, Veľká Británia, producentka
Ewa Puszczynska, Poľsko, producentka
Marek Rozenbaum, Izrael, producent
Ada Solomon, Rumunsko, producentka
Krzysztof Zanussi, Poľsko, režisér

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.