5. 2. 2015

Kremský by mal zvážiť, kde to vlastne pracuje

Kremský by mal zvážiť, 
kde to vlastne pracuje

Aliancia za rodinu (AZR) dnes na poslednej tlačovej konferencii pred referendom o ochrane rodiny zhodnotila predreferendové diskusie. Podľa nej boli slušné a poctivé. Opätovne vyzvala ľudí, aby v sobotu 7. februára prišli k referendovým urnám a hlasovali trikrát áno. "V sobotu bude Európa Slovensko počúvať," uviedol jeden z hovorcov aliancie Anton Chromík.
"Vidíme, že ľudia sa naozaj rozprávajú o týchto hodnotách, to je to, čo sme chceli," povedal Chromík. Diskusia bola podľa neho slušná, poctivá a dobrá, mala však aj okrajové elementy, ktoré podľa jeho slov zdôrazňovali najmä médiá. "Vidím, že sa Slovensko prebudilo, že ľudia sa zaangažovali, sú aktívni a vidieť na nich aj veľa radosti a odvahy," dodala Anna Verešová z AZR.
Svoju úlohu podľa zástupcov aliancie nezvládli médiá, ktoré informovali nevyvážene a neboli moderátormi diskusie. "Na Slovensku sme videli, že médiá majú veľmi jasne vyhranený názor na tieto otázky a veľmi tvrdo ho presadzujú a dokonca napádajú zástancov opačného názoru," dodal Peter Kremský z AZR. Ako dodal, médiá, ktoré sa označujú ako nezávislé, by mali zvážiť prístup k hodnotovým otázkam a dávať viac priestor obidvom stranám.
Plebiscit sa uskutoční v sobotu 7. februára. Svoj hlas môžu občania odovzdať v hlasovacích miestnostiach v čase od 07.00 h do 22.00 h.


Copyright © TASR 2015