5. 2. 2015

SRo pred referendom zlyhal: Mlčí o väznení rodičov a intímnom styku škôlkarov

SRo pred referendom zlyhal: 
Mlčí o väznení rodičov a intímnom styku škôlkarov

O.z. Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania ako člen Aliancie za rodinu protestuje proti spôsobu, akým verejnoprávny Slovenský rozhlas informuje občanov o referende. V diskusných reláciách odvysielaných od 31.1. do 4.2. dostali minimálny priestor občianski aktivisti, ktorí problematike rozumejú, naopak, diskutovali politici, ktorí s referendom nemajú nič spoločné a do značnej miery mu nerozumejú. Besedy sa stavali konfrontačne okolo otázky homosexuálov a na poslednú otázku, ktorá sa bytostne týka každej rodiny, "nezvýšil" čas.

Slovenský rozhlas neposkytol priestor na vysvetlenie obsahu tretej referendovej otázky, naopak, 31. 1. odzneli v Sobotných dialógoch hrubé dezinformácie, ktoré svedčia o nekompetentnosti moderátora Dobšinského. Zo slov poslanca Poliačka vyplynulo, že na Slovensku údajne cca 7 % otcov sexuálne zneužíva svoje deti a práve títo otcovia budú zakazovať deťom navštevovať hodiny sexuálnej výchovy, aby sa deti nedozvedeli, že sú svojimi otcami sexuálne zneužívané. Táto dezinformácia hrubo skresľuje situáciu a uráža otcov. B. Dobšinský, namiesto pritakávania, mal okamžite uviesť veci na pravú mieru v tom zmysle, že väčšina prípadov údajného sexuálneho zneužívania detí z citovaného prieskumu sa týkala len sexistických poznámok medzi spolužiakmi a nie sexuálneho zneužívaniu v rodinách, ako sa tvrdilo v Sobotných dialógoch. To sa však nestalo a poslucháči nadobudli dojem, že ak pri tretej otázke zahlasujú ÁNO, podporia sexuálne zneužívanie detí!

Žiadame nápravu a vyvodenie personálnych dôsledkov za nekompetentné vedenie relácie a predreferendovej kampane. Taktiež žiadame okamžité informovanie občanov o tretej referendovej otázke. Občania musia byť informovaní, čo potenciálne slovenským deťom hrozí - čo zažívajú rodiny v zahraničí. Mali by byť informovaní o scestnej definícii dieťaťa ako sexuálnej bytosti od narodenia a o tlaku uspokojovať údajné sexuálne potreby dieťaťa od raného detstva. V niektorých štátoch západnej Európy sú preto už škôlkari podnecovaní k sexuálnym aktivitám, čo už viedlo aj k intímnym stykom medzi škôlkarmi v Nemecku. Deti sú tam podrobne informované o intímnom styku najneskôr na prvom stupni základných škôl, a to hrubým spôsobom, kedy sa úmyselne láme prirodzený ostych detí, partnerský vzťah sa redukuje na sexuálne techniky, čím sa ohrozuje citový vývoj a dochádza k demoralizácii detí. Navyše, z dôvodu nediskriminácie bývajú deti v zahraničí poučované aj o intímnom správaní párov rovnakého pohlavia. Existujú aj sociologické pokusy rodovo neutrálnej výchovy, keď sa k deťom nepristupuje ako k dievčatám a chlapcom, ale vychovávajú ich v strednom rode, a detský jedinec sa neskôr rozhodne, akého rodu chce byť.

Rodičia, ktorí, napr. v Nemecku, odmietajú uvedené formy podnecovania detí k sexuálnemu správaniu, sú pokutovaní alebo väznení, dochádza k násilnému odvedeniu detí na takéto vyučovacie hodiny, dokonca rodičom hrozí odobratie rodičovských práv. Slovenský rozhlas si nesplnil svoju povinnosť vyplývajúcu z jeho verejnoprávnej funkcie. Neinformoval ani o reálnych dopadoch prijatia niektorých medzinárodných dohovorov na naše deti, ani o tom, čo sa už dnes na slovenských školách občas deje. Napríklad, že aj u nás sa už niekde žiaci učia naťahovať prezervatívy na umelé penisy alebo, že počas vyučovania v rámci prevencie proti kyberšikane dostanú piataci informáciu, že úchylákov, ktorí sa pred webkamerou ukájajú, odradia, keď sa im vysmejú, že majú smiešny penis. Tretia referendová otázka má ponechať rodičom rozhodovacie práva v predmetnom smere a RTVS má povinnosť objektívne o nej informovať občanov, čo sa doposiaľ nestalo.
Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania, o.z., Hraničná 13, 821 05 Bratislava
Kontakt: predsedníčka Iva Vranská Rojková tel.: 02 / 43428363 e-mail: kontakt@rizikaockovania.sk