5. 2. 2015

Plesník dal výpoveď

Plesník dal výpoveď

Dlhoročný športový komentátor Ján Plesník po stredajšej fraške počas priameho prenosu z basketbalového stretnutia žien Good Angels Košice - ZVVZ USK Praha skončil svoje pôsobenie v RTVS.
"Dnes požiadal o ukončenie pracovného pomeru. RTVS jeho žiadosti vyhovela. Generálny riaditeľ Václav Mika sa poďakoval Jánovi Plesníkovi za jeho dlhoročnú prácu pre verejnoprávnu televíziu," citoval server hnky.sk stanovisko RTVS.
Dlhoročný odborník a bývalý basketbalista Plesník podľa viacerých zdrojov bol potužený alkoholom, na základe čoho mal problémy s artikuláciou, rozprával "z cesty" či opakovane vyzdvihoval priateľstvo s kormidelníčkou hostiek.
"Natália Hejková, moja dlhoročná priateľka by som povedal. Prežili sme spolu niekoľko dekád basketbalu by som povedal, spoznali sme sa ešte ako hráči. Neskôr v pozícii trénera z jej pozície a z mojej pozície basketbalového komentátora. Ale Natália Hejková svojou osobnosťou prerástla troška Slovensko, ťažko povedať, či by som mal v tomto prenose, možno na to príde v druhom polčase priestor," povedal Plesník, ktorý sa ho po zmene strán už nedočkal. Vystriedala ho kolegyňa Oľga Hamadejová.
Plesník si v stredu okrem iného nevšimol koniec štvrtiny, basketbalistky, ako napríklad hosťujúcu Španielku Laiu Palauovú, hodnotil svojsky. "Hráčka, ktorá pri svojich - nehnevajte sa na mňa - 35 rokoch vyzerá ako dáka 25-ročná basketbalistka a mnohé dievčatá by mohli mať v nej dáky impulz alebo dáku takú inšpiráciu," zamyslel sa.
Vzruch nastal aj pri trojke domácej Barbory Bálintovej, ktorá zvýšila na priebežných 19:13 na konci prvej desaťminútovky. "A je to tam, fantázia! Bálintová, konečne sa presadzuje Bálintová tým, v čom je ona dominantná, šokujúca, je pre súpera absolútne knokautová hráčka - 19:13 necelé dve minúty pred koncom štvrtiny. Krásna akcia, super," povedal, hoci úvodná časť hry sa už skončila.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.