6. 2. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Počas minulotýždňovej snehovej kalamity, ktorá zasiahla väčšinu územia Slovenska, zaznamenala mobilná aplikácia Zelená vlna RTVS niekoľkonásobný nárast počtu stiahnutí. Oproti dennému priemeru narástol počet stiahnutí aplikácie viac ako desaťnásobne. Počas piatka (30. 1.) si mobilnú aplikáciu stiahlo viac ako tisíc užívateľov smartfónov s operačným systémom Android a iOS. Zaujímavosťou je, že v tento deň o 14:00 sledovalo aktuálne dianie na slovenských cestách prostredníctvom kamier v mobilnej aplikácii Zelená vlna RTVS viac ako 300 užívateľov súčasne.
„Dopravné spravodajstvo Zelená vlna RTVS tvoria predovšetkým motoristi – Zelení anjeli, korí sú na cestách a nahlasujú jednotlivé udalosti. Počas snehovej kalamity sme okrem niekoľkonásobného zvýšenia počtu stiahnutí aplikácie zaznamenali aj zvýšenú aktivitu užívateľov, ktorí nahlasovali udalosti priamo cez aplikáciu, čím výrazne pomáhali vytvárať obsah dopravného spravodajstva RTVS. Teší nás, že mobilná aplikácia Zelená vlna RTVS bola a je pre našich užívateľov spoľahlivým partnerom na cestách,“ povedal riaditeľ Sekcie programových služieb Slovenského rozhlasu Vincent Štofaník.
Pre užívateľov smartfónov s operačným systémom iOS v kategórii Travel aplikácia Zelená vlna RTVS aktuálne patrí medzi TOP 10 najsťahovanejších aplikácií. Rovnakej obľube sa teší aj u užívateľov smartfónov s operačným systémom Android, v obchode Google Play sa zaradila medzi najlepšie aplikácie v kategórii Doprava.
„Sme radi, že sa naša mobilná aplikácia teší obľube motoristov a najmä v krízových situáciách, akou bola minulotýždňová snehová kalamita, je pre nich spoľahlivým zdrojom dopravných informácií. Veríme, že sa nám v tomto roku podarí v spolupráci s našimi partnermi zvýšiť počet dopravných kamier aj v ďalších lokalitách Slovenska, čím sa mobilná aplikácia Zelená vlna RTVS stane ešte viac informačne zaujímavou a atraktívnou,“ dopĺňa Ján Michlík, riaditeľ úseku podpory predaja spoločnosti Slovanet.