17. 5. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
Mgr. Petra Palenčárová 

Bratislavská mestská časť Ružinov vyberá nového konateľa svojej spoločnosti TVR a RE, s.r.o., jedinú kandidátku na túto pozíciu spozná aj verejnosť. Uchádzačka sa predstaví na verejnom vypočutí, ktoré sa uskutoční v stredu 18. mája od 14:30 na ružinovskom miestnom úrade. Spoločnosť TVR a RE zabezpečuje vysielanie ružinovskej televízie a jej jediným vlastníkom je mestská časť Ružinov. Agentúru SITA o verejnom vypočutí informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.
Ružinovský úrad hľadá do firmy náhradu za jedného z dvojice konateľov Igora Adamca, ktorý sa stal štátnym tajomníkom na ministerstve kultúry. Druhým konateľom firmy je miestny poslanec Tomáš Alscher. Výberové konanie na funkciu konateľa ružinovskej spoločnosti TVR a RE vyhlásila mestská časť koncom apríla. Uchádzači museli okrem splnenia kritérií a kvalifikačných predpokladov predložiť aj rozvojový plán spoločnosti. Prihlášky do výberového konania mohli posielať do 11. mája. Následne výberová komisia zložená z miestnych poslancov pozvala jedinú záujemkyňu na verejné vypočutie. „Na základe odporúčaní Transparency International Slovensko sme sa rozhodli urobiť verejné vypočutie pri výberovom konaní. Je to priestor na to, aby sme reálne a dôkladne preverili kvalitu uchádzačky,“ vysvetľuje starosta Ružinova Dušan Pekár. Definitívne rozhodnutie je však na ružinovských poslancoch, ktorý by o novom konateľovi spoločnosti mali rozhodovať na zasadnutí miestneho zastupiteľstva 24. mája.
O post konateľky ružinovskej spoločnosti sa uchádza Petra Palenčárová, jej životopis i rozvojový plán spoločnosti sú uverejnené na webovej stránke mestskej časti www.ruzinov.sk. Verejnosti sa kandidátka na konateľku predstaví v stredu 18. mája na ružinovskom úrade. Ako priblížila v tlačovej správe hovorkyňa Ružinova Šebová, podľa manuálu správneho výberového konania z dielne Transparency International Slovensko sa na verejnom vypočutí môže zúčastniť každý občan a podľa možnosti by mal mať aj príležitosť položiť uchádzačovi otázku.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.