20. 12. 2016

Interview s fotografiou

Interview s fotografiou

Zákulisie sveta fotografov i knižný projekt budú súčasťou stredajšieho podujatia, na ktorom predstavia knihu rozhovorov Juraja Mravca s názvom Interview s fotografiou. Ako ďalej agentúru SITA informoval Alexander Buzinkay z vydavateľstva LEBO creative, akcia bude v stredu 21. decembra o 18:00 v Radošinskom naivnom divadle v Bratislave. Štvrtý diel autorského knižného projektu novinára Juraja Mravca prináša rozhovory so siedmimi svetoznámymi fotografmi, s ktorými sa autor rozprával v New Yorku, Paríži, Londýne a Prahe. O svojom obrazovom vnímaní, filozofii, živote a práci hovoria Abbas z agentúry Magnum Photos, Američanka žijúca v Paríži Jane Evelyn Atwood, fotograf Sternu detašovaný v Moskve Hans Jürgen Burkard i vojnový reportér Ron Haviv. V knihe je tiež editor časopisu Life John Loengard, Ukrajinec žijúci v Sankt Peterburgu Sergej Maximishin a fotoesejista Patrick Ward. Rozhovory dopĺňajú fotografie z tvorby autorov. Najnovší diel knižných rozhovorov Interview s fotografiou uvedie do života Stanislav Štepka.
Doterajšia štvordielna knižná séria Interwiev s fotografiou obsahuje dvadsaťosem rozhovorov. Sú medzi nimi napríklad legendy fotografie ako Arnold Newman, Martine Franck, Philip Jones Griffiths, Marc Riboud či Mary Ellen Mark. Projekt s názvom Sedem plánuje priniesť sedem knižných dielov Interwiev s fotografiou, v každom po sedem rozhovorov. Ďalšie tri diely chce autor dokončiť v nasledujúcich rokoch.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.