22. 12. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Ruské ministerstvo zahraničných vecí bude žiadať ospravedlnenie od šéfredaktora amerického denníka New York Daily News za článok o vražde ruského veľvyslanca v Turecku Andreja Karlova. Oznámila to dnes hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.
"Americký novinár a spisovateľ Gersh Kuntzman v New York Daily News napísal, že za 'Andreja Karlova neprelieva žiadne slzy'. Taktiež písal, že útok v Ankare mu pripomína atentát z roku 1938 na nemeckého diplomata Ernsta vom Ratha, ktorého zabil v Paríži židovský študent. Podľa Kuntzmana tak ako Karlov aj Rath bol verejnou tvárou krutosti - ale v tomto prípade genocídy zo strany Adolfa Hitlera, antisemitizmu a prichádzajúcej globálnej agresie," uviedla Zacharovová, ktorú citovala agentúra TASS.
"Okamžite odovzdáme správu šéfredaktorovi novín, ktoré zverejnili tento rusofóbny článok, ospravedlňujúci teroristický útok, a budeme žiadať ospravedlnenie," dodala hovorkyňa ruského rezortu diplomacie.
Kuntzman napísal článok s názvom "Atentát na ruského veľvyslanca Andreja Karlova nebol terorizmus, ale odplata za vojnové zločiny Vladimira Putina". Okrem iného napísal, že Karlov, Putinov muž v Turecku, bol verejnou tvárou vojnových zločinov tohto vražedného diktátora vo svete a tvárou domáceho útlaku.
Ruského veľvyslanca v Turecku Andreja Karlova postrelil v pondelok na výstave fotografií v Ankare 22-ročný príslušník ankarskej poriadkovej polície Mevlüt Mert Altintaš. Diplomat zraneniam podľahol. K zodpovednosti za vraždu sa prihlásila ozbrojená koalícia Džajš al-Fatah, ktorej členom je aj džihádistický Džabhat Fath aš-Šám (Front dobytia Sýrie), známy donedávna ako Front an-Nusra. Ako dnes informovala agentúra TASS, uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré sa objavilo na webovej stránke tejto ozbrojenej koalície, zverejnenom denníkom al-Júm as-Sabá.

Copyright © TASR 2016

Európska komisia (EK) schválila prevzatie internetovej spoločnosti Yahoo Holding americkou telekomunikačnou firmou Verizon Communications. EK o tom informovala v stredu na svojej internetovej stránke. Komisia dospela k záveru, že plánovaná akvizícia nenaruší hospodársku súťaž, vzhľadom na to, že také služby ako Verizon a Yahoo poskytuje množstvo silných účastníkov trhu. Obe firmy sú aktívne v oblasti služieb poskytovania obsahu na internete, vyhľadávacích, komunikačných a reklamných služieb.
Verizon, ktorý je najväčším mobilným operátorom v USA, ešte v júli oznámil, že od internetovej spoločnosti Yahoo kúpi za 4,83 mld. USD jej hlavné aktíva. Spoločnosť Yahoo nedokázala držať krok s konkurenčnými firmami, akými sú Facebook či Google. Po vyčlenení svojho problémového podnikania jej stále zostanú podiely v spoločnosti Yahoo Japan a v čínskom internetovom predajcovi Alibaba Group.


Kanadský spevák Justin Bieber čelí žalobe za napadnutie fotografa. K incidentu údajne došlo v novembri 2013 v Buenos Aires. Fotograf Diego Pesoa tvrdí, že Bieber prikázal ochranke, aby ho napadla a okradla, keď sa snažil interpreta odfotiť, ako odchádza z nočného klubu INK.
Dvadsaťdvaročného speváka v novembri 2014 predvolali na argentínsky súd, aby sa k obvineniu vyjadril. Rodák z kanadského Londonu tak však neurobil a sudca následne vydal zatykač a nariadil "okamžité zatknutie" Biebera aj jeho dvoch bodyguardov Huga Alcidesa Hesnyho a Terrencea Rechea Smallsa. Podľa nemenovaných zdrojov portálu TMZ.com sa spevákovi právni zástupcovia pokúsia o stiahnutie žaloby.
Justin Drew Bieber, ktorý je okrem hudby známy aj početnými problémami so zákonmi, vydal v roku 2009 EP nahrávku My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) a Purpose (2015). Na konte má tiež kompilácie My Worlds: The Collection (2010) a Journals (2013). Počas kariéry stihol získať okrem iného jednu cenu Grammy, dve BRIT Awards, 14 Billboard Music Awards, dvanásť American Music Awards či 16 Teen Choice Awards.


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Na televízne obrazovky sa po dvoch rokoch vráti Manéž Bolka Polívku. Česká televízia (ČT) natočí 54. diel obľúbeného programu 13. a 14. januára tradične v Športovej hale Vodova v Brne. " Bandu šašků počmáraných" v úlohe hostí rozšíri herečka, blogerka a víťazka Star Dance 2015 Marie Doležalová, poprocková skupina Chinaski, herec a zabávač Michal Suchánek, artista Moskovského štátneho cirkusu Vladimir Georgijevskij a herec a komik Pavol Seris. ČTK o tom za tvorcu informovala Vladana Drvotová.
Dátum uvedenia relácii ČT neoznámila. Zatiaľ posledný diel Manéže Bolka Polívku uviedli v júni 2014. Odvtedy mali diváci možnosť zhliadnúť Manéž naživo v rámci turné po českých a slovenských mestách.
Halovému turné prichádzala situácie, kedy ČT novú Manéž Bolka Polívku nenatáčala a protagonista sa sťažoval, že nepozná dôvod. ČT ale tvrdila, že o 54. diel záujem má, avšak nedostala námet, o ktorý žiadala už vlani v júli.
Manéž pripravuje brnenské štúdio ČT v spolupráci s Divadlom Bolka Polívku, v ktorom populárny herec a mím uvádza svoje autorské predstavenia. Na obrazovkách televízie sa objavila prvýkrát v roku 1987. Jednými z prvých hostí boli napríklad Milan Lasica, Hana Hegerová, Petr Nárožný alebo Miroslav Horníček.

Copyright © ČTK 2016