23. 12. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Druhá sezóna amerického komediálneho seriálu Blunt Talk - Plané reči (2015 - 2016), ktorá sa skončila 11. decembra, bola jeho posledná. Rozhodnutie nepokračovať v produkcii oznámili predstavitelia televízie Starz. “Sme vďační Jonathanovi (Amesovi, tvorcovi projektu, pozn. red.) a Patrickovi (Stewartovi, predstaviteľovi hlavného hrdinu, pozn. red.) za tirády a smiech, ktoré Walter Blunt predviedol fanúšikom s takou sebaistotou,“ vyjadril sa ku koncu projektu programový riaditeľ Starz Carmi Zlotnik.
Hlavným protagonistom seriálu je britský moderátor Walter Blunt v podaní spomínaného Patricka Stewarta, ktorý sa presťahoval do Los Angeles dobyť americké spravodajstvo v sfére káblového vysielania. Jeho nerozvážne rozhodnutia počas vysielania aj mimo neho, však jeho ambície komplikujú. Našťastie má svojich kolegov a verného, alkoholického sluhu Harryho v podaní Adriana Scarborougha, ktorí mu s jeho problémami pomôžu. Okrem spomínaných hercov sa v Blunt Talk - Plané reči predstavili Jacki Weaver, Dolly Wells, Timm Sharp, Mary Holland, Karan Soni či hudobník Moby. Na projekte sa ako výkonný producent podieľajú aj Seth MacFarlane či spoločnosť Media Rights Capital.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Spoločnosť Crain Communications Ltd. oznámila založenie novej aliancie časopisov a marketingových nástrojov Plastics News Europe a Plastics &Rubber Weekly. V minulosti sa časopis Plastics News Europe zameriaval hlavne na kontinentálnu Európu, zakiaľ čo Plastics & Rubber Weekly pokrýval hlavne Spojené kráľovstvo. Od 1. januára bude titul Plastics News Europe vlajkovou značkou spoločnosti v celej Európe.
„Spojenie týchto dvoch značiek je výhodné pre našich zákazníkov aj pre celé odvetvie," povedal Brennan Lafferty, viceprezident a vydavateľ skupiny Crain Global Polymer Group. „Zjednoduší to ponuku na trhu, ak bude existovať len jedna značka poskytujúca obsah aj marketingové kanály tlačových a digitálnych médií ako aj platformy konferencií a veľtrhov."
Šéfredaktor časopisu Plastics News Europe David Eldridge, obchodný riaditeľ Matt Barber a riaditeľka pre konferencie Donna Bushellová zostanú naďalej vo svojich vedúcich pozíciách.
„Vo Veľkej Británii máme úžasný tím pod vedením Davida, Matta a Donny, ktorý si vybudoval skvelé vzťahy v celom odvetví výroby a spracovania plastov," povedal Lafferty. „Náš cieľ je rovnaký ako vždy – porozprávať skvelé príbehy a vytvoriť pre našich reklamných partnerov cesty k zákazníkom a čitateľom."
Medzi vrcholové podujatia časopisu Plastics News Europe v roku 2017 patrí prvý európsky veľtrh recyklácie plastov (PRSE), ktorý sa bude konať 29. a 30. marca v Amsterdame. Okrem toho usporiada časopis Plastics News Europe päť konferencií a každoročnú slávnosť odovzdávania ocenení v odvetví plastov v Londýne v októbri.
„Odovzdávanie ocenení v odvetví plastov je naďalej tou najprestížnejšou udalosťou v kalendári nášho odvetvia," povedal Barber, manažér program udeľovania ocenení a európskeho veľtrhu recyklácie plastov. „Oslavujeme inováciu a vynikajúce výsledky a naši hostia si užijú úžasnú noc plnú zábavy.
„PRSE bude prvým špecializovaným podujatím v oblasti recyklácie plastov v pevninskej Európe, a tak ide o prestížnu udalosť v tomto sektore. Vstup na konferenciu aj výstavu je bezplatný vďaka veľkým značkám a asociáciám v tomto sektore. Návštevníci sa dozvedia mnoho nového, nájdu nových partnerov a obchodné príležitosti v oblasti recyklácie," hovorí Barber.
Okrem toho bude časopis Plastics News Europe organizátorom aj tradičnej odvetvovej výstavy dizajnu a tvarovania plastov v roku 2018.
Redakčná nezávislosť a bezúhonnosť zostáva základným stavebným kameňom všetkých výstupov značky Plastics News Europe.
„Plastics News Europe už je dobre známym zdrojom informácií o najnovšom vývoji v rámci celého odvetvia plastov v Európe bez ohľadu na hranice krajiny. Našim cieľom je napĺňať potreby rozhodujúcich osobností nech už sa nachádzajú kdekoľvek od Aberdeenu až po Záhreb," povedal Eldridge.
Spoločnosť Crain Communications Ltd. je dcérskou spoločnosťou firmy Crain Communications Inc., so sídlom v Detroite, mediálnej spoločnosti slúžiacej podnikovej sfére s 55 značkami vrátane Plastics News, Rubber & Plastics News, Automotive News, Advertising Age a Urethanes Technology International. Crain zamestnáva viac ako 800 ľudí na celom svete.

Obyvateľov predmestia Teheránu prebudil v piatok zvuk protilietadlovej strely. Iránska armáda tam totiž zostrelila dron štátnej televízie, ktorý podľa úradov letel príliš blízko pri rezidencii iránskeho najvyššieho duchovného vodcu.
Dron mal zo vzduchu nakrúcať piatkové modlitby, zablúdil však k domu iránskeho najvyššieho vodcu ajatolláha Alího Chameneího, uviedol pre iránsku tlačovú agentúru ISNA zástupca guvernéra Teheránu.
Štáb zodpovedný za manipuláciu s dronom podľa neho o zákaze nakrúcania v tejto oblasti nevedel.

Copyright © TASR 2016