14. 11. 2018

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Na 12 stranách a v náklade 10.000 výtlačkov vychádza prvé číslo novín Charitný spravodaj. Nachádzajú sa v ňom informácie o službách Trnavskej arcidiecéznej charity (TACH) a priestor na prezentáciu dostali aj ďalšie organizácie, ktoré pomáhajú rôznym skupinám ľudí.
Noviny majú propagovať možnosti pomoci ľuďom v núdzi, či už ide o rodiny, seniorov, závislých ľudí alebo ľudí odkázaných na opatrovateľskú či zdravotnícku pomoc. „Človek, ktorý sa ocitol v krízovej životnej situácii, často netuší, na koho sa má obrátiť. Aj touto formou chceme preto šíriť osvetu o sociálnych službách na našom území,“ povedal riaditeľ TACH Miroslav Dzurech.
Témy o sociálnych službách by sa podľa neho mali viac objavovať na verejnosti aj preto, aby si kompetentné osoby uvedomili ich potrebu. „Na Slovensku máme v tomto smere čo doháňať. O rozvoj sociálnych služieb by sme sa mali snažiť na národnej aj lokálnej úrovni,“ dodal. V spravodajcovi nájdu ľudia kontakty na poskytovateľov sociálnych služieb, prečítajú si o aktuálnych zbierkach charity, ktoré môžu podporiť, tiež o projektoch charity a o príbehoch jej klientov. Noviny Charitný spravodaj zaregistrovala Trnavská arcidiecézna charita na Ministerstve kultúry SR, prvý rok budú vychádzať dvakrát do roka. Dostupné budú zdarma v kostoloch, na úradoch a ďalších verejných miestach na území Trnavskej arcidiecézy, teda od Nového Mesta nad Váhom po Komárno.

Copyright © TASR 2018