28. 2. 2018

Aj toto je poslanec...

Aj toto je poslanec...



Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým. Ako nezávislý poslanec považujem za správne pokarhať mnohých opozičných poslancov. Nehanbíte sa?!
      Okamžite po tejto tragickej udalosti sa celá opozícia v 10 vstupoch hlučne a bez poznania akýchkoľvek faktov púšťa do výkonnej moci a mysli si, že takto vytlčie politický kapitál. Je to úplné dno ľudských charakterov. Emócie ľudí sú prirodzené, aj ľudské. Vyjadrenie ľútosti, a súcitu s rodinou je viac ako prirodzené. A slušné a potrebné.
      Ale takto bezcitne a chrapúnsky parazitovať na nešťastí mladého chlapca a dievčaťa je dúfam pre všetkých slušných a inteligentných ľudí jasným signálom, že táto mocichtivá zberba nie je vzorkou ich zástupcov.
      Argumenty, ktoré opozícia používa, sú v mnohom správne a pravdivé. Výhrady voči vláde sú na mieste. Ale určite nie pri takejto udalosti. Veď to je neúcta k rodine oboch obetí.
      Hanbite sa kolegovia! Ako si myslíte, že sa cítia rodiny a priatelia obetí, keď sa predvádzate ako smútiaci pajáci a vykrikujete to isté, ako pri menej závažných príležitostiach.
      Zarážajúce je, že chystáte pochody. Pripomína mi to stav, kedy idete zneužiť smrť dvoch detí na prevrat tak, ako to už pár krát organizovali štáty, ku ktorým vzhliadate s nadšením a ktoré, myslím pochody, následne zapríčinili nepokoje s 1000 mŕtvych. Takú metódu dnes používajú niektoré štáty. Pozrite sa na Ukrajinu. Už pred rokom po Slovensku kolovala šialená informácia, že niekto údajne chystá podobný čin, ktorý má otriasť Slovenskom a má údajne vyhnať do ulíc masy ľudí, aby došlo k zmene politickej garnitúry a možno aj systému demokracie ako ju poznáme.
      V novembri '89 sa udalosti revolúcie a moc komunistov zlomili až po fáme, ktorú spustila ŠtB o údajnej smrti neexistujúceho protestujúceho študenta Šmída z Ostravy. Mali by sme byť preto opatrní a sledovať kroky príslušných orgánov a veriť, že pravda zvíťazí a vinníci budú potrestaní. Pozorujúc opozíciu, ktorá už nahradila políciu, prokuratúru, súdy aj väzenskú stráž, či dokonca aj kata v jednej kolektívnej osobe sa spýtajme nie v koho prospech (qui bono), ale v koho neprospech sa toto stalo alebo naplánovalo? Pretože všetko je mediálne, politicky a na ulici nastavené ako dopredu jednoznačná obžaloba a využitie ojedinelej, odsúdeniahodnej udalosti na násilnú politickú zmenu pomerov. Povedané so slovami klasika, nezabúdajme, že všetko môže byť úplne inak, než sa na prvý pohľad javí. Apelujem na utíšenie vášní. Nedajme si vziať, ani ukradnúť demokraciu, spravodlivosť, zmysel pre zodpovednosť a najmä vieru, že každé zlo aj lož majú síce krátke nohy ale je Vás veľa , ktorí ju radi na chrbtoch.

Peter Marček, poslanec NR SR