26. 2. 2018

Generálna prokuratúra venuje mimoriadnu pozornosť zastrelenému novinárovi

Generálna prokuratúra venuje mimoriadnu 
 pozornosť zastrelenému novinárovi 

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky (GP SR) venuje mimoriadnu pozornosť prípadu zastreleného novinára z portálu aktuality.sk Jána Kuciaka. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. Ako dodala, generálny prokurátor Jaromír Čižnár vyslal na miesto obhliadky miesta činu krajského prokurátora. O krvavom incidente sa GP SR dozvedela až z médií. K prípadu sa vyjadrí, keď budú známe bližšie skutočnosti.
      Polícia krátko pred polnocou našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta mŕtve telá 27-ročného muža a ženy. Obaja podľahli strelným zraneniam. Páchateľ je na úteku. Informoval v pondelok o tom portál tvnoviny.sk.
      Políciu zalarmovala rodina, ktorej sa mladý pár už týždeň neozval. Keď policajti prišli na miesto, videli cez okno ležať niekoho na zemi. Privolali hasičov a za ich asistencie dom otvorili. Na mieste sú kriminalisti. Krajské policajné riaditeľstvo sa k vražde nevyjadruje, podľa informácií tvnoviny.sk by prípad mala prevziať NAKA.
      Podľa Denníka N išlo o investigatívneho reportéra Aktualít Jána Kuciaka. Venoval sa hlavne podozreniam z daňových podvodov.




Copyright © TASR 2018