3. 9. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Diváci, ktorí v utorok sledovali na americkej TV stanici CNN príhovor prezidenta Georgea W. Busha na prvé výročie ničivého hurikánu Katrina, si mohli zároveň vypočuť intímny rozhovor známej hlásateľky z dámskej toalety. Hlásateľka Kyra Phillipsová mala zapnutý svoj bezdrôtový mikrofón, a tak sa Bushove slová miešali s pikantnými informáciami z jej rodinného prostredia, ktoré rozprávala svojej kolegyni. "Môj manžel je pekný, skutočne milujúci, veď vieš, žiadne ego, vieš, čo hovorím. Skutočne vášnivý, súcitný, veľká, veľká ľudská bytosť," povedala Phillipsová dôvernej priateľke na toalete. "Také (bytosti) existujú, len je ťažké ich nájsť, ale sú tu," pokračovala. Moderátorka sa zmienila tiež o svojej švagrinej, ktorú označila za monštrum. Intímny obsah rozhovoru bol do televízie vysielaný vyše minúty. Stanica CNN následne divákom vysvetlila, že "mala problémy so zvukom počas prezidentovho príhovoru z New Orleansu" a ospravedlnila sa divákom aj prezidentovi. CNN sa potom ešte osobitne ospravedlnila aj Bielemu domu.

Hviezda z filmov Základný inštinkt a Základný inštinkt 2 Sharon Stone údajne odmietla účasť na filmovom festivale v Benátkach, kde mala prísť podporiť svoj najnovší film Bobby. Sharon totiž dala prednosť stretnutiu s Dalajlámom. Herečkina hovorkyňa Cindi Berger dôvod jej neúčasti bližšie nešpecifikovala. "Sharon nikdy účasť na festivale nepotvrdila. Má sa stretnúť v Los Angeles s Dalajlámom," uviedla stručne. Šíria sa však klebety, že účasť na festivale odmietla, pretože organizátori neboli ochotní splniť jej hviezdne nároky na ubytovanie.

Britská televízna stanica Channel Four odvysiela fiktívny dokument o zavraždení amerického prezidenta Georgea W. Busha. Dokument s názvom The Death of a President (Smrť prezidenta) v sebe spája archívne zábery a na počítači vytvorené fiktívne zábery, vďaka ktorým je znázornenie zavraždenia mimoriadne realistické. Vo filme prezident prednáša obchodníkom v Chicagu a čelí obrovskej protivojnovej demonštrácii. Pri odchode z prednášky ho zastrelí ostreľovač, v dôsledku čoho začnú americké úrady vyšetrovať istého Sýrčana. Dokument bude mať svoju svetovú premiéru 7. septembra na torontskom filmovom festivale a potom ho 9. októbra odvysiela aj stanica Channel Four na svojom digitálnom kanáli More4. Producenti dokumentu veria, že sa im po premiére podarí predať práva na jeho uvedenie aj do USA. Podľa riaditeľa televízneho kanála More4 Petra Dala ide o skutočne provokatívnu kritiku súčasnej americkej spoločnosti. "Je to mimoriadne pútavé a silné dielo, dráma vystavaná ako dokument, ktorý sa spätne díva na zavraždenie prezidenta Busha ako východiskový bod pre zaujímavý detektívny príbeh. Je to politické overenie toho, čo spôsobila americká vojna proti teroru. Som si istý, že mnoho ľudí tento dokument nahnevá, no treba sa naň dívať ako na prepracované dielo. Nie je to nič senzáciechtivé. Ide o veľmi jednoduchú, no provokatívnu a silnú drámu. Verím, že ľudia pochopia jej zámer dobre," dodal.

Hollywoodska filmová hviezda a predstaviteľ úspešného televízneho seriálu Západné krídlo Martin Sheen sa stal uplynulý piatok riadnym denným študentom. Šesťdesiatšesťročný Sheen, ktorý v spomínanom seriáli ocenenom Emmy hrá prezidenta Josiaha Bartleta, sa zapísal na National University Galway v západnom Írsku. Študovať chce filozofiu, anglickú literatúru a oceánografiu. "Študovať som prestal po strednej škole, lebo som si chcel splniť svoj sen a stať sa hercom. Vždy som však fantazíroval aj o tom, že raz pôjdem na univerzitu. NUI Galway je, čo sa týka kurzov, ktoré chcem navštevovať, najvhodnejšou školou," povedal Sheen. Sheen sa pre Írsko rozhodol, pretože sa veľmi páči. Keďže má írskych príbuzných, krajinu navštevoval od roku 1973. "Obľúbil som si ho hneď, ako som sem prišiel prvý raz," prezradil Sheen. Na americkú univerzitu herec ísť nechcel. Myslí si, že by jeho prítomnosť študentov až príliš rozptyľovala. V Írsku mu vraj podobný problém nehrozí. "Som si istý, že študenti, ktorí väčšinou majú 18 až 21 rokov, budú z jeho prítomnosti najprv vzrušení. Zakrátko to z nich však opadne. My Íri sa totiž snažíme nevzrušovať sa veľmi nad celebritami. Sú to pre nás normálni ľudia," povedal rektor univerzity Iognaid O Muircheartaigh. "Je pre nás veľkým privilégiom mať tu pána Sheena a chceme mu poskytnúť tak prirodzený zážitok, ako to len bude možné," dodal.