Už 20. februára odvysiela RTVS prvý dokument a diskusiu ankety Najväčší Slovák. Sériu desiatich večerov otvorí Juraj Jánošík. Vo februári si diváci budú môcť pozrieť aj dokument a diskusiu o Ľudovítovi Štúrovi (27. 2.). RTVS na Jednotke, každú stredu od 20. 2. do 24. 4. o 20.30 h, postupne predstaví všetky osobnosti Top 10 Najväčšieho Slováka. 

V týchto dňoch vrcholí príprava a natáčanie dokumentárnych filmov o nominovaných osobnostiach. O každom finalistovi z Top 10 odvysiela RTVS polhodinový dokument. S ich výrobou sa začalo už koncom januára a bude sa pokračovať aj vo februári a v marci. Tvorcovia majú za sebou už natáčanie o Jurajovi Jánošíkovi, Ľudovítovi Štúrovi, Petrovi Saganovi, ale aj Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. Ústrednou postavou každého dokumentu je obhajca osobnosti. Život Juraja Jánošíka priblíži spisovateľ a Terchovčan Peter Cabadaj, Ľudovíta Štúra predstaví herec Dušan Jamrich.
Obhajca bude sprevádzať divákov dokumentom, zúčastní sa aj diskusie, ktorá bude nasledovať po jeho odvysielaní. V priamom prenose sa stretne s dvomi odborníkmi - historikmi, ktorí prezradia viac o nominovaných najväčších Slovákoch a obhajcovi môžu aj oponovať. RTVS tak prinesie divákom celistvý pohľad na nominované osobnosti a poskytne rôzne pohľady na ich súkromný či profesionálny život.

RTVS odvysiela desať dokumentov a diskusií v stredu o 20.30 h na Jednotke:
20. 2. - Juraj Jánošík
27. 2. - Ľudovít Štúr
6. 3. - Peter Sagan
13. 3. - Andrej Hlinka
20. 3. - Anton Srholec
27. 3. - Gustáv Husák
3. 4. - Alexander Dubček
10. 4. - Cyril a Metod
17. 4. - Jozef Gabčík
24. 4. - Milan Rastislav Štefánik
Diváci môžu hlasovať prostredníctvom SMS zaslanej na číslo 9977 v tvare NAJSLOVAK(medzera)číslo nominovaného. 

Alexander Dubček - NAJSLOVAK(medzera)1
Jozef Gabčík - NAJSLOVAK(medzera)2
Andrej Hlinka - NAJSLOVAK(medzera)3
Gustáv Husák - NAJSLOVAK(medzera)4
Juraj Jánošík - NAJSLOVAK(medzera)5
Cyril a Metod - NAJSLOVAK(medzera)6
Peter Sagan - NAJSLOVAK(medzera)7
Anton Srholec - NAJSLOVAK(medzera)8
Milan Rastislav Štefánik - NAJSLOVAK(medzera)9
Ľudovít Štúr - NAJSLOVAK(medzera)10