Zuzana Kronerová a Ivan Romančík trávili toto leto na kopaniciach. Pre RTVS tam s režisérom Bohdanom Slámom nakrúcali rodinný seriál Mami, kúp mi psa.
Dokonalé miesto pre stvárnenie príbehov detí a psíkov našli filmári v okolí Senice a Myjavy. Tu na kopaniciach žije dedo Medo v podaní Ivana Romančíka. Na prázdniny k nemu pricestuje z mesta jeho vnuk, 10-ročný Ondro. Dedo a vnuk si to spolu užili nielen pri natáčaní, ale aj mimo záberov kamier. Ako tvrdí Ivan Romančík, vzťah medzi nimi bol výnimočný: „S pánom režisérom sme sa na kastingu zhodli, kto bude hrať postavu Ondra. Benjamín Lacko je veľmi talentovaný chlapec a veľmi si rozumieme, má zmysel pre humor a herecky je výborný ako partner."
Zo začiatku je Ondro, typický mestský chlapec, prázdninami u deda rozladený. Rýchlo však pochopí, že tu môže zažiť letné dobrodružstvo, o akom sa mu ani nesnívalo. „Dedo, ktorý žije sám, sa postupne učí poriadku od vnuka, a vnuk sa od deda učí o živote," hovorí Ivan Romančík o vzťahu hlavných hrdinov. Ondro spoznáva nových kamarátov, spontánnu Lauru či Fifa, a tiež rôzne psíky a ich jedinečné príbehy.
Ivana Romančíka uvidia diváci v seriáli ako deda, bývalého veterinára a človeka so srdcom na správnom mieste. Konečne má príležitosť zblížiť sa so svojím jediným vnukom a tak trochu mu nahradiť chýbajúceho otca. Nakrúcanie v spoločnosti detí si náš známy herec užil: „Po dlhom čase som prežil veľmi príjemné prázdniny. Ja som to ani nebral veľmi pracovne, bola to skôr pohoda, v peknej prírode s deťmi a so psami, a, samozrejme, s výborným režisérom. Čo viac si môže herec priať?" Ivanovi Romančíkovi navyše pripomenul Ondrov filmový príbeh jeho vlastné detské zážitky z prázdnin. Keď bol vo veku našich malých hrdinov, brával ho otec v lete do Podturne na Liptove: „Prežil som tam celé prázdniny, mal som tam veľa kamarátov. Bolo aj veľa zábavy, aj vylomeniny a všetko, čo k tomu patrí, podobne ako v tomto príbehu. Ako keby sa mi to teraz vrátilo."
Zuzana Kronerová v seriáli predstavuje Danicu, priateľku deda Meda a šéfku psieho útulku, ktorá deťom pomôže vyriešiť každý problém s úsmevom a gráciou. „Veľmi nám záležalo, aby sme odovzdali deťom a mladým divákom výborný seriál. Páči sa mi, že nás tak nenásilne vracia späť do prírody, k živým tvorom, čo sú v tomto prípade psíky." Príbeh má podľa nej peknú myšlienku - nie je to len o prežívaní prázdninového dobrodružstva, ale aj o tom, aké dôležité je nájsť si vzťah k prírode a k živým tvorom okolo nás: "Čas netreba venovať len informačným technológiam a zatvárať sa v bytoch či izbách, ale treba vyjsť a plnými dúškami nasávať to, čo príroda ponúka. Kamarátiť sa aj medzi sebou, ale aj so zvieratkami,"povedala Zuzana Kronerová.
Spolu so Zuzanou Kronerovou a Ivanom Romančíkom si v seriáli zahrali aj Michal Kubovčík ako prísny otec Fifa, Zuzana Šulajová ako mama Ondra, Přemysl Boublík ako Roman, ktorý má pod palcom miestne cvičisko pre psov, či Michal Ďuriš, predstaviteľ dedovho kamaráta Vinca. Hlavné detské postavy stvárnili Benjamín Lacko, Sára Tomolová, Marcel Chlpík a deti, ktoré RTVS našla prostredníctvom verejného kastingu.
Desaťdielny rodinný seriál Mami, kúp mi psa uvidia diváci na obrazovkách RTVS v roku 2020. Seriál vzniká v koprodukcii RTVS a FURIA FILM PLUS s. r. o.